Župne obavijesti za 23. nedjelju kroz godinu (6. 9. 2020.)

  • Danas je prva nedjelja u mjesecu rujnu pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njih možete ostaviti u košarici kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca. Molimo za našega postulanta Danka Mihovilovića.
  • Nakon ljetne stanke započeli smo sa redovitim radom župnog ureda, od utorka do petka: dopodne od 9-11 sati i popodne od 16-17:30 sati. U tijeku je upis misnih nakana za mjesec listopad, studeni i prosinac.
  • U tijeku je trodnevnica za Malu Gospu, još večeras i sutra. Svaku večer započinjemo u 18 sati sa Gospinom krunicom radosnog otajstva te potom nastavljamo sa svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Pripravom i samom proslavom blagdana želimo moliti na više nakana: za naše obitelji da ostanu zajedno, za bračne parove koji žele, a još nemaju dar djeteta, za sve potrebite, za čitav svijet u ovim trenutcima pandemije. Svaki dan ćemo učiniti i zavjetni ophod u našoj kapeli Gospe Loretske, koja je sagrađena prema nacrtima nazaretske kućice u kojoj je živjela sveta obitelj: Isusa, Marije i Josipa. S pouzdanjem u Boga utecimo se našoj nebeskoj Majci Mariji u svojim životnim potrebama.
  • U utorak slavimo blagdan Male Gospe, svete mise su po blagdanskom rasporedu u 8, 9 te u 18:30 sati.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Pozivamo odrasle, koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu) a to žele, da se prijave za vjeronaučnu pouku, u vrijeme rada župnog ureda. Tečaj će započeti u subotu 17. listopada 2020. u 19:00 sati.
  • Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine svim učenicima, nastavnicima i profesorima, kao i drugim školskim djelatnicima želimo sretan i blagoslovljen početak nove školske godine.
  • U mjesecu listopadu, nakon svetkovine sv. Franje, započet ćemo sa župnim vjeronaukom za djecu, kao i sa ostalim vjerskim sadržajima za odrasle. Objaviti ćemo na vrijeme detaljan raspored.
  • Zahvaljujemo svima koji su svojim materijalnim darom pomogli za potrebe crkve i samostana. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
  • Pretplatnici Glasa Koncila svoj primjerak mogu podići sa pričesne ograde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.