Župne obavijesti za 24. nedjelju kroz godinu (15. 9. 2019.)

 • Nakon ljetne stanke započeli smo s redovitim župnim uredovanjem:

dopodne od 9-11 sati i popodne od 16-17:30 sati.

U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec listopad, studeni i prosinac.

 • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
 • U srijedu molimo zagovor sv. Josipa.
 • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim, kojega animiraju naše časne sestre Franjevke od Bezgrešne. Molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić. U subotu 21. rujna, na dan preminuća Majke Klare Žižić, svečano ćemo slaviti večernju svetu misu.
 • U subotu su jesenske Kvatre, dan kada cijela katolička Crkva moli i žrtvuje se za svećenička i redovnička zvanja kao i za duhovnu izgradnju naše mladeži. Pozivamo vas i toga dana na osobnu molitvu i svetu misu.
 • Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije (krštenje, pričest, krizma) započinje 20. listopada u 19:00 sati i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu upisati. Oni koji su već kršteni, a žele primiti sakramente potvrde i svete pričesti, trebaju priložiti Potvrdu o krštenju, a oni koji nisu kršteni trebaju predočiti Rodni list.
 • Pozivamo vas na HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE “zahvala i preporuka Kraljici Mira”, od 11. – 13. listopada 2019. Cijena puta je 400,00 kn. Prvi autobus je popunjen. Započeli smo upis za drugi autobus. Javiti se gđi Mironiji Lučić.
 • Franjevačka mladež poziva sve mlade od 15 do 25 godina, koji žele zajedno s njima živjeti evanđelje kroz pjesmu, molitvu i humanitarne akcije te kroz razne tematske susrete upoznavati vjeru i graditi nova prijateljstva, na susrete subotom od 19:30 sati u dvorani franjevačkog samostana.
 • Kao što možete primijetiti, oko crkve na kojoj nastavljamo drugu fazu obnove krovišta franjevačkog kompleksa, postavljena je skela i kran visok 32 m. Nakon više tjedne pripreme gradilišta, prošli tjedan smo započeli sa demontažom sadašnjeg krovišta. Radovi će se odvijati u etapama. Kako se bude skidao stari krov, tako će se postavljati novi. I ovo djelo valja popratiti u svojim molitvama. Jer nas Gospod ući: “Ako Gospod kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji!” Stoga vam preporučamo ovo dobro djelo u vaše molitve. Zahvaljujemo vam na darovima i preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 • Za blagoslovljeni početak nove školske i vjeronaučne godine slaviti ćemo svetu misu zaziva Duha Svetoga za dva tjedna, u nedjelju 29. rujna 2019. u 10:30 sati. Pozivamo učenike i njihove roditelje, nastavnike a posebno očekujemo ovogodišnje prvašiće u pratnji njihovih roditelja.
 • Ovaj ćemo tjedan preko školskih vjeroučitelja dostaviti roditeljima budućih prvopričesnika (3. razred) PRIJAVNICU putem koje će svoju djecu upisati na župni vjeronauk priprave za primanje sakramenata. Molimo roditelje da postupaju u skladu s time.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.