Župne obavijesti za 24. nedjelju kroz godinu (16. 9. 2018.)

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec studeni i prosinac.

 

 1. Nakon ljetne pauze, MJEŠOVITI ZBOR naše župe započeo je s redovitim probama utorkom u 19 sati. Potičemo sve vas koji imate dar za pjevanje da im se pridružite u slavljenu Boga. Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo. Sv. Augustin kaže: “Tko pjeva dvostruko moli!”

 

 1. U utorakodazovimo se pobožnosti sv. Antunu Padovanskom koju molimo prije večernje svete mise. A poslije večernje svete mise uslijediti će euharistijsko klanjanje koje će animirati članovi molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.

 

 1. U četvrtak na euharistijskom klanjanju pred Presvetim molimo s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić i da Gospodin po njezinu zagovoru izmoli nova duhovna zvanja u crkvi i družbi. Dok ćemo u petak 21. rujna na dan njezinog preminuća svečano slaviti večernju svetu misu.

 

 1. U mjesecu listopadu, nakon svetkovine sv. Franje, započeti ćemo sa župnim vjeronaukom za djecu, kao i sa ostalim vjerskim sadržajima za odrasle. Objaviti ćemo na vrijeme detaljan raspored.
 1. Pozivamo odrasle, koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu) a to žele, da se prijave za vjeronaučnu pouku, u vrijeme rada župnog ureda. Tečaj će započeti 20. 10. 2018. u 19:00 sati.
 1. Ovoga vikenda u Solinu se održava Treći nacionalni susret katoličkih obitelji. Radujemo se što nas na tom lijepom susretu predstavlja jedna obitelj iz naše župne zajednice. Molimo za naše obitelji, podržavajmo ih i ohrabrujmo u njihovom poslanju.

 

 1. Molitvena zajednica “Molimo za život” organizira HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE “zahvala i preporuka Kraljici Mira”, od 26. – 28. 10. 2018. Cijena hodočašća je 400 kn. Javiti se gđi Mironiji i gđi Snježani.
 1. Zahvaljujemo vam na svakom materijalnom daru koji izdvajate za obnovu krovišta samostana i crkve. Kao što možete primijetiti, oko samostana na kojemu ćemo u prvoj fazi pristupiti obnovi krovišta, postavljena je skela i kran visok 32 m. U ponedjeljak se kreće sa demontažom sadašnjeg krovišta. Radovi će se odvijati u etapama. Kako se bude skidao stari krov, tako će se postavljati novi. I ovo djelo valja popratiti u svojim molitvama. Jer nas Gospod ući: “Ako Gospod kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji!” Stoga vam preporučamo ovo dobro djelo u vaše molitve.
 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– JURAJ RATKAJ iz župe BDM Snježne sa Kamenskog, uzima GORDANU GRUBJEŠIĆ iz naše župe. Vjenčanje je 22. rujna 2018. u župi BDM Snježne na Kamenskom.

– ROBERT FRANJKOVIĆ iz Duge Rese, uzima ANTONIJU MATAKOVIĆ iz Domobranske 18c iz naše župe. Vjenčanje je 13. listopada 2018. u našoj župi.

– Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.