Župne obavijesti za 25. nedjelju kroz godinu (23. 9. 2018.)

 1. Nakon ljetne pauze, MJEŠOVITI ZBOR naše župe započeo je s redovitim probama utorkom u 19 sati. Potičemo sve vas koji imate dar za pjevanje da im se pridružite u slavljenu Boga. Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo. Sv. Augustin kaže: “Tko pjeva dvostruko moli!”

 

 1. U utorak, 25.09.2018. u 17 sati pozivamo vas na otvorenje izložbe u parku pored Zorin Doma, pod nazivom: “Priča iz Staljinove ulice”. Ovom izložbom želimo obilježiti 70. godina od rušenja crkve sv. Ćirila i Metoda u Karlovcu.

 

 1. U utorakmolimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom prije večernje svete mise.

 

 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

 1. Sljedeće nedjelje, 30. rujna 2018. godinepozivamo djecu trećega razreda (ovogodišnje kandidate za Prvu svetu pričest) da zajedno sa svojim roditeljima sudjeluju na svetoj misi u 10:30. Nakon svete mise uslijedit će upis djece na vjeronauk te upoznavanje s Planom i programom same vjeronaučne priprave.

 

 1. U susret svetkovini sv. Franje Asiškog, zaštitnika ekologije i životinja, i ove ćemo godine organizirati BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA. Blagoslov životinja bit će  sljedeće nedjelje, 30. rujna 2018. u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.
 1. Sljedeće nedjelje je i skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

      8.  Pozivamo odrasle koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu), a to žele, da se u vrijeme rada župnog ureda prijave za vjeronaučnu pouku. Tečaj će započeti 20. 10. 2018. u 19:30 sati i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa.

 1. Molitvena inicijativa “40 dana za život “ pod geslom “Njegove nas rane iscijeliše!” nas poziva od 26. rujna do 04. studenog 2018. na molitvu za spas nerođenih, za njihove majke, očeve …. zdravstvene djelatnike. U Karlovcu će se moliti od 9 do 21 sat svaki dan ispred Opće bolnice Karlovac na Švarči. Vaša prisutnost ove jeseni pred bolnicom može spasiti život, probuditi nadu i ohrabriti majke trudnice da rode! A izgraditi će i vas, jer Gospodin vraća mnogostruko. Budite svjetlo i ljubav u svome gradu.

 

 1. Pozivamo vas na HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE “zahvala i preporuka Kraljici Mira”, od 26. – 28. 10. 2018. Cijena hodočašća je 400 kn. Javiti se gđi Mironiji L. ili gđi Snježani Zdraveski.
 1. Zahvaljujemo vam na svakom materijalnom daru koji izdvajate za obnovu krovišta samostana i crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.