Župne obavijesti za 25. nedjelju kroz godinu (24.9.2017.)

Župne obavijesti za 25. nedjelju kroz godinu (24.9.2017.)
 1. Danas pod svetom misom u 10:30 sati slavit ćemo ZLATNU MISU naše četvorice braće: fra Tome Rumenjaka, fra Sebastijana Golenića, fra Gordana Propadala i fra Remigija Mlinarića. Svima koji su na bilo koji način doprinijeli da bi ovo slavlje bilo radosno i svečano ISKRENO ZAHVALJUJEMO. Patera Tomu Rumenjaka i njegovu braću zlatomisnike preporučamo u vaše molitve.
 1. U utorak, odazovimo se pobožnosti sv. Antunu Padovanskom koju molimo prije večernje svete mise. S pouzdanjem u Boga utecimo se svecu cijeloga svijeta u svojim životnim potrebama.
 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 1. U četvrtaku našoj susjednoj župi Sv. Tri Kralja na Baniji je Godišnje župno klečanje. Svečana misa je u 11,00 sati.

 

 1. Pozivamo odrasle, koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu) a to žele, da se prijave u vrijeme rada župnog ureda.

 

 1. Nakon druge nedjelje u listopadu započeti ćemo sa župnim vjeronaukom i katehezama za djecu i odrasle. Objaviti ćemo na vrijeme detaljan raspored.

 

 1. U subotu nastavljamo sa redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9:00 sati, DJEČJI ZBOR u 11:00 sati, FRAMA u 19:00 sati.

 

 1. Prigodom svetkovine sv. oca Franje, u slijedeću nedjelju, ponedjeljak i utorak organiziramo Franjevački seminar pod temom: “Gospodine, što želiš da učinim?”.

Trodnevnicu će predvoditi fra Marino Kuzminski. Seminar će započinjati:

– u 17,45 sati molitvom franjevačke krunice

– u 18,30 sati sa svetom misom i prigodnom propovijedi,

– te završiti Euharistijskim klanjanjem

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim slavljima i pobožnostima.

Pošto je sveti Franjo Asiški zaštitnik ekologije i životinja, ove godine smo organizirali BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA u sljedeću nedjelju 01. listopada 2017. u 17:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Pozivamo sve koji imaju kućne ljubimce da ih dovedu na blagoslov.

 

 1. Molitvena zajednica “Molimo za život” organizira Hodočašće u Međugorje “zahvala i preporuka Kraljici Mira”, od 13. – 15. 10. 2017. Cijena hodočašća 400 kn. Javiti se gospođi Mironiji Lučić ili Snježani Zdraveski.
 1. Molitvena inicijativa “40 dana za život “ pod geslom “Tijelo je vaše hram Duha Svetoga!” nas poziva od 27. rujna do 05. studenog 2017. na molitvu za spas nerođenih, za njihove majke, očeve …. zdravstvene djelatnike. U Karlovcu će se moliti od 9 do 21 sat svaki dan ispred Opće bolnice Karlovac na Švarči. Vaša prisutnost ove jeseni pred bolnicom može spasiti život, probuditi nadu i ohrabriti trudnice da rode! A izgraditi će i vas, jer Gospodin vraća mnogostruko. Budite svjetlo i ljubav u svome gradu.

 

 1. Vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 3300 kn za materijalnu obnovu crkve i samostana. Nakon što smo osvježili zidove crkve, nabavili smo nove tepihe u svetištu crkve i obnovili dva kristalna lustera. Zahvaljujemo se na daru i preporučamo nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.