Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu (1.10.2017.)

Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu (1.10.2017.)
 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu – vašoj dobroti preporučamo naše odgojne ustanove – sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njihovo školovanje možete ostaviti u košarici na izlazu iz crkve.
 1. Prigodom svetkovine sv. oca Franje, ove nedjelje, ponedjeljak i utorak organiziramo Franjevački seminar pod temom: “Gospodine, što želiš da učinim?”.

Trodnevnicu će predvoditi fra Marino Kuzminski. Seminar će započinjati:

– u 17,45 sati molitvom franjevačke krunice

– u 18,30 sati sa svetom misom i prigodnom propovijedi,

– te završiti Euharistijskim klanjanjem

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim slavljima i pobožnostima.

Pošto je sveti Franjo Asiški zaštitnik ekologije i životinja, ove godine smo organizirali BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA 17:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Pozivamo sve koji imaju kućne ljubimce da ih dovedu na blagoslov.

U srijedu na dan svetkovine sv. Franje mise su u 8:00, 9:00 i večernja misa u 18.30 sati. Proslavite zajedno s nama dan osnivača Franjevačkog reda.

 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim. A u četvrtak također nastavljamo i s listopadskim pobožnostima – svaki dan ćemo moliti krunicu prije svete mise.
 1. U petak je i prvi petak. Mise su u 8, 9 i večernja misa u 18.30. Željeli bismo da svaki prvi petak na večernjoj misi bude mala duhovna obnova za sve one koji obavljaju pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Zato Vas pozivamo da se okupimo posebno na večernjom misi koja će bit svečanija i pjevana. Nakon mise slavili bismo Milosrđe Božje pjesmom i bit će još prilike za ispovijed onih koji to možda zbog obveza nisu stigli ranije.
 1. Pozivamo odrasle, koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu) a to žele, da se prijave u vrijeme rada župnog ureda
 1. Nakon druge nedjelje u listopadu započeti ćemo sa župnim vjeronaukom i katehezama za djecu i odrasle. Objaviti ćemo na vrijeme detaljan raspored.
 1. Molitvena zajednica “Molimo za život” organizira Hodočašće u Međugorje “zahvala i preporuka Kraljici Mira”, od 13. – 15. 10. 2017. Cijena hodočašća 400 kn. Javiti se gospođi Mironiji Lučić ili Snježani Zdraveski.
 1. Pozivamo Vas na hodočašće u Stično u Sloveniju. Polazak autobusa je 14. listopada u 7 sati ujutro iz Novoga Centra. Cijena hodočašća je 120 kuna.
 1. U subotu 7. listopada naši framaši slave svoja obećanja. Stoga Vas pozivamo da im se pridružite na subotnjem večernjem misnom slavlju u 18.30 koje će biti obilježeno pjesmom i susretom framaša iz različitih mjesnih bratstava. Naše mlade preporučamo u Vaše molitve.
 1. Iduća nedjelja je nedjelja zahvalnosti za plodove zemlje.
 1. Zahvaljujemo svima koji nam materijalno pomažete u obnovi crkve i samostana. Preporučamo se i dalje Vašoj dobroti i ljubavi.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. U ovom broju izdvajamo članak povodom proslave 50. godišnjice svećeništa fra Tome Rumenjaka, koju smo proslavili prošli tjedan.