Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu (27. 9. 2020.)

27/09/2020

 • Sutra, u ponedjeljak je Župno klečanje u našoj susjednoj župi Sv. Tri Kralja na Baniji. Svete mise su u 11 sati i večernja misa u 19 sati. Također, danas od ponoći pa do ponedjeljka u ponoć organizirano je cjelodnevno klanjanje. Odazovimo se Isusovoj ljubavi prisutnoj u Euharistiji.
 • U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec listopad, studeni i prosinac.
 • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
 • Prigodom svetkovine našega svetog oca Franje Asiškog, od četvrtka započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu koju će predvoditi fra Mate Bašić, župni kapelan.

Svaki dan ćemo započimati:

– u 17,45 sati molitvom franjevačke krunice,

– u 18,15 sati večernjom molitvom iz časoslova

– u 18:30 sati sveta misa s prigodnom propovijedi

u četvrtak ćemo tako razmišljati o sv. Franji i euharistiji a pod euharistijskim klanjanjem moliti za sve ovogodišnje kandidate za đakone među kojima su trojica naših karlovčana iz susjedne župe Srca Isusova i naš fra Mislav Lukačević. Oni će ove subote u Mariji Bistrici biti zaređeni za đakone.

– u petak nakon pobožnosti nastavljamo sa razmišljanjem o sv. Franji i pokori, te poslije svete mise imati ćemo kratku katehezu o sveto Damjanskom križu, sa kojega se Krist obratio svetom Franji i pozvao ga na obraćenje.

– u subotu nakon krunice i molitve časoslova uslijediti će OBRED PREMINUĆA sv. Franje te sveta misa u kojoj ćemo razmatrati o sv. Franji i molitvi.

 • U nedjelju 04. listopada 2020., na samu svetkovinu svečano ćemo proslaviti blagdan sv. Franje sa svetim misama u 7:30, 9, 10:30 i na večer u 18:30 sati.

U nedjelju popodne u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića imati ćemo BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA . Dovedimo svoje ljubimce!

 • Molitveni program trodnevnice, zamijenit će nam listopadske pobožnosti BDM s kojima ćemo nastaviti od ponedjeljka 05. listopada u 17:50 sati sa molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj.
 • 7. U subotu 03. listopada 2020., kako smo već i najavili naš brat fra Mislav Lukačević biti će zaređen za đakona. Đakonsko ređenje će biti u Mariji Bistrici u 11 sati na vanjskom prostoru crkve. Zbog epidemioloških mjera ne usuđujemo se još organizirati hodočašće autobusom, ali želimo, vas, zainteresirane za ovo slavlje potaknuti da se u svom osobnom aranžmanu odazovete ovome slavlju (koji možete, dođite automobilima). Ne moramo vam posvješćivati koliko je to za našu župu velika čast i milost, stoga odazovimo se koji možemo. Fra Mislava i njegovu obitelj preporučimo u vaše molitve.
 • Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu i Srcu Marijinom. Prilika za svetu ispovijed za one koji obavljaju prve petke i prve subote.
 • Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije (krštenje, pričest, krizma) započinje 17. listopada u 19:00 sati. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu upisati.
 • Sredinom mjeseca listopada, započeti ćemo sa župnim vjeronaukom za djecu, kao i sa ostalim vjerskim sadržajima za mlade i odrasle.
 • Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– STIPO PEJAZIĆ, iz Hrvatske Bratske Zajednice 3 iz Karlovca, uzima KATARINU ŠIMIĆ, iz Tuškana 15 A, župa Mahično. Vjenčanje je 24. listopada 2020. u crkvi Pohoda BDM u Mahičnu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 • Zahvaljujemo vam što se držite epidemioloških mjera u zatvorenom crkvenom prostoru. Nošenjem maski štitimo jedni druge, potičemo jedni druge na odgovornost. Budimo u ovome zajedno.

Možda će vas zanimati..

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu Mnogostruka oštećenja naše franjevačke crkve u Karlovcu prouzročena stalnim potresima zbog kojih...

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku crkve Sv. Trojice u Karlovcu Još 14. srpnja 1792. Josip Stiller započeo je radove na zvoniku...