Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu (29. 9. 2019.)

 1. U susret svetkovini sv. Franje Asiškog, zaštitnika ekologije i životinja, danas popodne bit će Blagoslov kućnih ljubimaca u 17:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Dovedimo svoje ljubimce!
 1. Večeras (nedjelja, 29. rujna 2019.), poslije svete mise Franjevački svjetovni red ima svoju redovnu mjesečnu skupštinu.
 1. Prigodom svetkovine sv. oca Franje, od utorka, 1. listopada 2019. započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu koju će nam animirati fra Andro Tomislav Gluščić.

Svaki dan ćemo započinjati:

– u 17,50 sati molitvom franjevačke krunice,

– u 18,30 sati sa svetom misom i prigodnom propovijedi, a nakon nje

u utorak će fra Siniša Pucić, đakon sa Kaptola u Zagrebu održati svoje svjedočanstvo franjevačkog djelovanja: „Kako ljubiti gubavce naših dana – svjedočiti socijalno djelovanje u današnjem svijetu“.

– u srijedu ćemo imati euharistijsko klanjanje pred Presvetim

– u četvrtak ćemo nakon večernje svete mise imati Obred preminuća sv. Franje

 1. U petak, 4. listopada 2019., na sam dan svetkovine sv. Franje Asiškog, svete mise su u 8, 9 i večernja svečana misa u 18.30 sati.

Pridružite nam se u ovim slavljima i pobožnostima i proslavite zajedno s nama dan osnivača Franjevačkog reda.

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu i Srcu Marijinom. Prilika za svetu ispovijed za one koji obavljaju prve petke i prve subote.
 1. U subotu nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima posvećenima BD Mariji, svakodnevno u 18 sati moleći otajstva Gospine krunice i litanije.
 1. Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije (krštenje, pričest, krizma) započinje 20. listopada i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu upisati.
 1. Pozivamo djecu koja se žele priključiti našem dječjem zboru nedjeljom u 10,30 sati, kao i odrasle koji žele pjevati u Župnom zboru nedjeljom u 9,00 sati te mlade koji žele pjevati u Zboru mladih nedjeljom u 18,30 sati, da se jave voditeljima zborova. Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo. Sv. Augustin kaže: “Tko pjeva dvostruko moli!”
 1. Franjevačka mladež poziva sve mlade od 15 do 25 godina, na susrete subotom od 19:30 sati u dvorani franjevačkog samostana.
 1. Molitvena inicijativa “40 dana za život “ nas poziva na molitvu za spas nerođenih, za njihove majke, očeve, zdravstvene djelatnike. U Karlovcu se moli od 9 do 21 sat svaki dan ispred Opće bolnice Karlovac na Švarči. Vaša prisutnost pred bolnicom može spasiti život, probuditi nadu i ohrabriti majke trudnice da rode! Budimo svjetlo i ljubav u svome gradu.
 1. Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca! Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.