Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu (30. 9. 2018.)

 1. U susret svetkovini sv. Franje Asiškog, zaštitnika ekologije i životinja, danas (nedjelja 30.09.2018) ćemo u 17:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića imati BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA. Dovedite svoje ljubimce!

 

 1. Večeras (nedjelja, 30. rujna 2018.) nakon svete mise, braća i sestre iz FSR- a imaju svoju redovitu mjesečnu Skupštinu.
 1. Prigodom svetkovine sv. oca Franje od sutra započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu pod temom: “Gospodin mi je dao braću!”

Svaki dan ćemo započinjati:

– u 17,45 sati molitvom franjevačke krunice, nastavit ćemo

– u 18,15 sati molitvom Časoslova, a zatim

– u 18,30 sati sa svetom misom i prigodnom propovijedi.

– u srijedu ćemo nakon večernje svete mise imati Obred preminuća sv. Franje

 

 1. U četvrtak, 4. listopada 2018., na sam dan svetkovine sv. Franje Asiškog, svete mise su u 8.00, 9.00 i večernja svečana misa u 18.30 sati. U četvrtak, pod večernjom svetom misom nećemo ispovijedati, kako bismo svi kao braća mogli biti kod oltara. Pridružite nam se u ovim slavljima i pobožnostima i proslavite zajedno s nama dan osnivača Franjevačkog reda.
 1. Kako smo vam i obećali, povodom Dana sv. Franje, u četvrtak i petak, 4. i 5. listopada 2018. ponuditi ćemo vam ponovo samostansko franjevačko pivo, u atriju našega samostana od 19.30 do 22.00 sata. Vašom donacijom sudjelujete u obnovi krovišta samostana i crkve, a mi vas za uzvrat častimo Fr.Ka pivom.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu i Srcu Marijinom. Prilika za svetu ispovijed za one koji obavljaju prve petke i prve subote. U petak nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima posvećenima BD Mariji, molitvom krunice i litanijama. Listopadsku pobožnost ćemo moliti u kapeli pred likom Gospe Loretske.
 1. U subotu, 6. listopada 2018. naši framaši slave svoja obećanja. Stoga Vas pozivamo da im se pridružite na subotnjem večernjem misnom slavlju u 18.30 sati, koje će biti obilježeno pjesmom i susretom framaša iz različitih mjesnih bratstava. Naše mlade preporučamo u Vaše molitve. Pozivamo mlade koji se žele pridružiti bratstvu Franjevačke mladeži, da dođu na susrete subotom u 19,30 sati.
 1. Od ove nedjelje pa do daljnjega Mješoviti župni zbor pjevati će pod svetom misom u 9,00 sati, a dječji zbor pod svetom misom u 10,30 sati. Učinili smo to, kako bi našoj djeci omogućili da nedjeljom od spavaju koji sat više. Nadamo se da će im to biti poticaj da sudjeluju na svetoj misi.

 

 1. Pozivamo djecu koja se žele priključiti našem dječjem zboru nedjeljom u 10,30 sati, kao i odrasle koji žele pjevati u Župnom zboru nedjeljom u 9,00 sati, te mlade koji žele pjevati u Zboru mladih nedjeljom u 18,30 sati, da se jave voditeljima zborova. Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo. Sv. Augustin kaže: “Tko pjeva dvostruko moli!”

 

 1.  Najavljujemo Sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u ponedjeljak 8. listopada 2018. u 19:15 sati.

 

 1. Molimo odrasle osobe koje žele pristupiti katekumenatu i tako se pripremiti za primanje skramenata kršćanske inicijacije da se prijave u uredovno vrijeme župnog ureda. Tečaj ćemo započeti krajem listopada.
 1. Molitvena inicijativa “40 dana za život “ pod geslom “Njegove nas rane iscijeliše!” nas poziva na molitvu za spas nerođenih, za njihove majke, očeve …. zdravstvene djelatnike. U Karlovcu se moli od 9 do 21 sat svaki dan ispred Opće bolnice Karlovac na Švarči. Vaša prisutnost pred bolnicom može spasiti život, probuditi nadu i ohrabriti majke trudnice da rode! Budimo svjetlo i ljubav u svome gradu.

 

 1. Pozivamo vas na HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE od 26. – 28. 10. 2018. Cijena hodočašća je 400 kn. Javiti se gđi Mironiji Lučić na broj mobitela 095/524-4704.
 1. Zahvaljujemo vam od srca na primljenim darovima za obnovu krovišta samostana i crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

Sve etape radova na krovištu nastojimo bilježiti fotoaparatom i slike stavljati na našu stranicu. Neke od njih ćemo izraditi i postaviti na pano pri ulazu u crkvu. Preporučamo se u vaše molitve za lijepo vrijeme kako bi uspjeli u roku završiti sa radovima prve faze obnove krovišta.

 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.