Župne obavijesti za 27. nedjelju kroz godinu (6. 10. 2019.)

 • Danas je prva nedjelja u listopadu – vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne franjevačke ustanove. Vaš dar za njihovo školovanje možete ostaviti u košarici na izlazu iz crkve, na čemu vam unaprijed zahvaljujemo! Na kraju svete mise izmolit ćemo molitvu za nova svećenička i redovnička zvanja!
 • Papa Franjo nas poziva da tijekom mjeseca listopada svakodnevno molimo krunicu BDM. Nastavljamo s redovitim otajstvima Gospine krunice svakoga dana u 18,00 sati. Odazovimo se papinom pozivu i obnovimo u našoj župi i u svojim domovima ovu lijepu pobožnost.
 • Od ovoga tjedna započinjemo sa različitim vjeronaučnim susretima za odrasle, mlade i djecu:

– u ponedjeljak poslije večernje svete mise u vjer. dvorani imamo susret: “STOPAMA SVETACA”Upoznajući svetce, učimo kako postići svetost.    

 • Župni vjeronauk za treći razred započinje u srijedu:

OŠ DJ 3b i 3c dopodne u 10 sati, a

OŠ DJ 3a i OŠ BS 3a popodne u 16 sati

Kandidate za svetu Krizmu, tj. osme razrede pozivamo sljedeće nedjelje, 13. listopada 2019. na svetu misu u 18,30 sati, poslije koje će se održati zajednički susret u vj. dvorani.

 • U četvrtak Franjevački svjetovni red ima svoj molitveni susret. Zbog Župnog klečanja ovoga petka, u četvrtak neće biti redovitog euharistijskog klanjanja.
 • U petak je Godišnje klečanje u našoj župi. Za našu župu je to veliki dan, zapovjedani blagdan. Sv. mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i večernja misa u 18,30 sati. Nakon svete mise u 9,00 sati biti će izložen Presveti oltarski sakrament za mogućnost osobnih, obiteljskih i skupnih klanjanja do večernje svete mise. Potičemo vas da se toga dana potrudimo organizirati i doći se pokloniti Isusu u crkvu koja će cijelo vrijeme toga dana biti otvorena. Iskažimo mu svoju ljubav i dođimo na sv. misu i klanjanje. Također molimo sve zainteresirane da se upišu za dežurstva prilikom klanjanja. Upisi se vrše u sakristiji poslije svetih misa.
 • Ovoga petka 11. listopada 2019. hodočastimo u Međugorje Kraljici Mira. Bogu hvala, popunili smo dva autobusa. Polazak je u 23 sata ispred franjevačkog samostana. Sa sobom ponijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.
 • Započinjemo i sa redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9,00 sati, DJEČJI ZBOR u 11,00 sati,                                       

FRANJEVAČKA MLADEŽ u 19,30 sati.       

 • Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije (krštenje, pričest, krizma) započinje 20. listopada i trajat će tijekom ove pastoralne godine sve do Uskrsa. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu prijaviti.
 • Primamo nove članove u naše pjevačke zborove:

djecu koja se žele priključiti našem dječjem zboru nedjeljom u 10,30 sati,

odrasle koji žele pjevati u župnom mješovitom zboru nedjeljom u 9,00 sati,

mlade koji žele pjevati u slavljeničkom timu “Estera” nedjeljom u 18,30 sati

Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo. Sv. Augustin kaže: “Tko pjeva dvostruko moli!”

 • Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca! Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.