Župne obavijesti za 27. nedjelju kroz godinu (7. 10. 2018.)

 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu – vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne ustanove – sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove, kandidatice za časne sestre. Vaš dar za njihovo školovanje možete ostaviti u košarici na izlazu iz crkve.

 

 1. Papa Franjo nas je pozvao da tijekom mjeseca listopada svakodnevno molimo krunicu BDM. Nastavljamo s redovitim otajstvima Gospine krunice svakoga dana u 18,00 sati u kapeli Gospe Loretske. Odazovimo se papinom pozivu i obnovimo u našoj župi i u svojim domovima ovu lijepu pobožnost.
 1. Sutra, u ponedjeljak 08. listopada 2018. u 19,15 sati je sastanak ŽPV-a i ŽEV-a.

 

 1. U utorak nakon večernje svete mise u novoj pastoralnoj godini započinjemo susrete Biblijskog sata u maloj vjeronaučnoj dvorani. Prilika je to da se zajedničkim snagama susrećemo s Božjom Riječju, čitajući je, razmišljajući, moleći! Na susret valja ponijeti Bibliju!
 1. Ovaj tjedan započinjemo sa župnim vjeronaukom za treće i osme razrede koji će se održavati u vjeronaučnoj dvorani samostana, ulaz iz ulice Kralja Tomislava.

Srijedom vjeronauk pohađaju kandidati za prvu svetu pričest, a kandidati za svetu krizmu četvrtkom.

RASPORED VJERONAUKA SE NALAZI NA OGLASNOJ PLOČI i WEB-STRANICI.

 1. U četvrtak je Godišnje klečanje u našoj župi. Za našu župu je to veliki dan, zapovjedani blagdan. Sv. mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i večernja misa u 18,30 sati. Nakon svete mise u 9,00 sati biti će izložen Presveti oltarski sakrament za mogućnost osobnih, obiteljskih i skupnih klanjanja do večernje svete mise. Potičemo vas da se toga dana potrudimo organizirati i doći se pokloniti Isusu u crkvu koja će cijelo vrijeme toga dana biti otvorena. Iskažimo mu svoju ljubav i dođimo na sv. misu i klanjanje.
 1. U subotu nastavljamo sa redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9,00 sati, DJEČJI ZBOR u 11,00 sati, Franjevačka mladež u 19,30 sati.

 1. Pozivamo vas na đakonsko ređenje našega fra Ivana Vladića, u ovu subotu 13. listopada 2018. u Zagrebačkoj katedrali s početkom u 10,00 sati. Iduće će godine fra Ivan biti zaređen za svećenika, nakon čega slijedi mlada misa.

Fra Ivan je rođen 1991. godine u Karlovcu od oca Stanka i majke Kate r. Antunović. Ima dva mlađa brata Josipa i Marka, obojica studenti. Donedavno su stanovali u našoj župi, a sada žive u naselju Borlin. Fra Ivan je neko vrijeme bio ministrant, a kao srednjoškolac je pristupio u Franjevačku mladež gdje se pobliže upoznao sa franjevačkom duhovnošću i izabrao ju kao svoje životno poslanje. Fra Ivan je već šest godina član naše franjevačke obitelji. Dva ujaka od fra Ivana su svećenici, a teta redovnica u Družbi Kćeri Božje ljubavi.

Bilo bi lijepo da našega fra Ivana podržimo u njegovom svečanom činu primanja reda đakonata.

 1. Pozivamo djecu koja se žele priključiti našem dječjem zboru nedjeljom u 10,30 sati, kao i odrasle koji žele pjevati u Župnom zboru nedjeljom u 9,00 sati, te mlade koji žele pjevati u Zboru mladih nedjeljom u 18,30 sati, da se jave voditeljima zborova. Nemojte zakapati talente koje vam je Bog podario, nego ih stavite u službu ove zajednice kojoj pripadamo.

 

 1. 10. Molimo odrasle osobe, koje žele pristupiti katekumenatu i tako se pripremiti za primanje sAkramenata kršćanske inicijacije da se prijave u uredovno vrijeme župnog ureda. Tečaj ćemo započeti krajem listopada.

 

 1. Prošli tjedan se našoj zajednici pridružio još jedan brat franjevac: fra Radovan Čorić rodom iz Iloka. On je do sada bio 36 godina na službi kao dušobrižnik Hrvata u Njemačkoj. Neko se vrijeme sa fra Šitom Čorićem bavio glazbom stvarajući duhovno-domoljubne pjesme s kojima su posjetili mnoge župe širom domovine i izvan nje. U jednom navratu posjetili su i našu župu u Karlovcu. Fra Radovanu izražavamo dobrodošlicu i želimo da se u našem samostanu i župi dobro snađe i ugodno se osjeća.
 1. Pozivamo vas na HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE od 26. – 28. 10. 2018. Cijena hodočašća je 400 kn. Javiti se gđi Mironiji Lučić na broj mobitela 095/524-4704.

 

 1. Zahvaljujemo vam od srca na primljenim darovima za obnovu krovišta samostana i crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila i vjerski časopis BRAT FRANJO.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.