Župne obavijesti za 28. nedjelju kroz godinu (11. 10. 2020.)

11/10/2020

  • Danas je Godišnje klečanje u našoj župi. Za našu župu je to veliki dan, zapovjedani blagdan. Nakon župne svete mise u 10:30 sati biti će izloženo Presveto za mogućnost osobnih, obiteljskih i skupnih klanjanja sve do večernje svete mise koja je u 18:30 sati. Organizirajmo se! Dođimo se pokloniti Isusu u crkvu koja će cijelo vrijeme biti otvorena. Iskažimo Isusu svoju ljubav!
  • Prema odredbi sv. oca i naših biskupa, danas prikupljamo vaše priloge za potrebe Svete Stolice, tzv. Petrov novčić. Svoj prilog možete odložiti u košaricu kod izlaza iz crkve, na čemu vam od srca zahvaljujemo.
  • Nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima BDM: molimo otajstva Gospine krunice svakoga dana s početkom u 17:50 sati. Dođite i ponesite sa sobom sve svoje molbe i potrebe, uz pjesmu i molitvu povjerimo ih našoj Nebeskoj Majci.
  • U utorak molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak je redovito klanjanje pred Presvetim.
  • 6. Priprava odraslih za primanje sakramenata kršćanske inicijacije (krštenje, pričest, krizma) započinje sljedeće subote 17. listopada u 19:00 sati. Pozivamo sve zainteresirane da se u uredovno vrijeme župnog ureda dođu prijaviti.
  • Sljedeća je nedjelja posvećena misijama, kada ćemo moliti za misionare i misije, o tome razmišljati te prikupljati priloge za pomoć djelovanju naših misionara. Ususret Misijskoj nedjelji, ovaj tjedan (od sutra) posvetiti ćemo se molitvi za misije i misionare.
  • Pretplatnici Glasa Koncila, svoj primjerak mogu podići sa pričesne ograde.

– U prošlom broju Glasa Koncila pod rubrikom Vjernici laici aktivni u crkvi,  nalazila se reportaža o obitelji Lišnjić aktivnoj u našoj župnoj zajednici. Brzo smo prodali sav Koncil. Ove nedjelje smo pribavili još primjeraka koje može nabaviti pri izlazu iz crkve.

Zahvaljujemo svima koji su svojim materijalnim darom pomogli za potrebe crkve i samostana. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

Možda će vas zanimati..

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu Mnogostruka oštećenja naše franjevačke crkve u Karlovcu prouzročena stalnim potresima zbog kojih...

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku crkve Sv. Trojice u Karlovcu Još 14. srpnja 1792. Josip Stiller započeo je radove na zvoniku...