Župne obavijesti za 29. nedjelju kroz godinu (18. 10. 2020.)

MISIJSKA NEDJELJA – A 18. listopada 2020.


1. Danas je MISIJSKA NEDJELJA. Svoj dobrovoljni novčani prilog za pomoć misija te za život i rad naših misionara, na kojem vam od srca već unaprijed zahvaljujemo, možete ostaviti u košarici pri izlazu iz crkve.

2. Nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima BDM: molimo otajstva Gospine krunice svakoga dana s početkom u 17:50 sati. Dođite i ponesite sa sobom sve svoje molbe i potrebe, uz pjesmu i molitvu povjerimo ih našoj Nebeskoj Majci.

3. U utorak molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.

4. U srijedu je 21. u mjesecu pa ćemo kako to i inače činimo moliti za proglašenje blaženom Majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne, te njezinim zagovorom moliti Gospodina da njenu zajednicu sestara nagradi novim duhovnim zvanjima.

5. U četvrtak je redovito klanjanje pred Presvetim.

6. Od ovoga petka u 19:20 sati započinjemo sa Biblijsko-molitvenim susretom u vjeronaučnoj dvorani. Biti će to susret s Gospodinom u riječi evanđelja od nedjelje i našim odgovorom u molitvi, meditaciji i pjesmi. Susret će voditi fra Mislav. Dobro nam došli!

7. U sljedeću nedjelju obilježavamo NEDJELJU zahvalnosti za plodove zemlje. Pozivamo vas da sljedeće nedjelje donesete nešto od plodova zemlje na blagoslov: bilo iz svog vlastitog vrta, bilo da kupite na tržnici ili u trgovini (povrće, voće, kruh, pecivo… može i tegla zimnice). Bogu zahvalimo što nam po majci Zemlji toliko toga daruje.

8. Također, sljedeće nedjelje (25. listopada 2020.) imati ćemo susret roditelja i djece trećih razreda (kandidata za prvu pričest) nakon svete mise u 10:30 sati,

te na večer susret roditelja i djece osmih razreda (kandidata za krizmu)  nakon večernje svete mise u 18:30 sati. Na susret valja ponijeti popunjenu PRIJAVNICU koju će djeca ovaj tjedan dobiti u školi od svojih vjeroučitelja.

9. Vašom dobrotom u proteklom tjednu za potrebe crkve i samostana, prikupili smo 1.040,00 kn. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

10. Pretplatnici Glasa Koncila, svoj primjerak mogu podići sa pričesne ograde.

11. Sukladno odredbama naših biskupa i novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite obavezno je nošenje maski u crkvenom prostoru kako bismo štitili zdravlje najugroženijih i preventivno zaustavili širenje zaraze. Hvala vam na razumijevanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.