Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju (19. 3. 2017.)

Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju (19. 3. 2017.)
 1. Prošli je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa bio posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Svoj prilog za pomoć bosanskohercegovačkim katolicima možete ostaviti u košarici kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

 

 1. Kako današnja svetkovina sv. Josipa ustupa prednost slavlja korizmenoj nedjelji, sutra (ponedjeljak) ćemo blagdanskim rasporedom uz svete mise u 8, 9 i 18 sati liturgijski proslaviti zaštitnika naše domovine.

 

 1. U Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu uz bogat program proslave koji je otisnut na plakatu, izdvajamo dvije glavne svečane mise: dopodne u 11 sati koju predvodi fra Ivan Bradarić, rektor Nac. svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku; te večernju svetu misu u 18,30 sati koju predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački

 

 1. U utorak nastavljamo s Velikom pripremom pred svečev blagdan: “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga utorka nam u goste stiže fra Božo Saraf, kapelan iz Koprivnice. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Pozivamo sve štovatelje sv. Antuna da sudjeluju u ovoj pobožnosti.

 

 1. U utorak poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SATOM.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

 

 1. U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 17:30 sati.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje.

 

 1. U petak pobožnošću Križnoga puta u 17,30 sati, svetom misom i prigodnom katehezom o 10 Božjih zapovijedi nastavljamo s našom KORIZMENOM DUHOVNOM OBNOVOM, pod geslom “USTAT ĆU i POĆI K SVOME OCU!” Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

 

 1. U subotu je svetkovina NAVJEŠTENJA GOSPODINOVA-BLAGOVIJEST. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati

 

 1. Franjevačka mladež poziva sve mlade od 15 do 25 godina na susret subotom u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana.

 

 1. Uz preporuku naših biskupa, Inicijativa ProLife, kroz iduće će četiri nedjelje kod ulaza u crkvu skupljati potpise podrške za nerođene u svrhu promjene tzv. Zakona o pobačaju i pružanju pomoći trudnicama u nevolji. Toplo vam preporučamo sudjelovanje u ovoj akciji, kako bi se čulo da u našoj domovini ima i onih koji poštuju ljudski život od začeća do prirodne smrti.

 

 1. Najavljujemo Sastanak ŽPV-a u ponedjeljak 27. ožujka 2017. u 19,00 sati.

 

 1. Već tradicionalno na 5. korizmenu nedjelju organiziramo KRIŽNI PUT PO GRADU, obilazeći postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice i krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Pri izlazu iz crkve naši će vam ministranti dijeliti sličice sa zagovornim molitvama i devetnicom u čast sluge Božjeg Vendelina Vošnjaka, oca naše Hrvatske franjevačke provincije.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila uz kojega vam poklanjamo Bilten časnog sluge Božjeg Vendelina Vošnjaka.