Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju (24. 3. 2019.)

 1. Pobožnost Križnoga puta je petkom i nedjeljom u 18:00 sati.
 1. Sutra, u ponedjeljak 25.03.2019. je svetkovina Blagovijesti – Navještenje Gospodinovo. Svete mise su blagdanskim rasporedom: u 8, 9 i u 18:30 sati.

 

 1. U utorak nastavljamo sa “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu. Slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi, koju će ovoga utorka animirati vlč. Antun Kolić, župnik sa Banije. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U srijedu je sastanak volontera Caritasa u 18:00 sati u vjeronaučnoj dvorani.
 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje.

 

 1. Ovoga korizmenog petka nastavljamo sa našom KORIZMENOM DUHOVNOM OBNOVOM na kojoj ćemo razmišljati o ZNAKOVIMA DANAŠNJEGA VREMENA: ŠTO NAM NUDI BOG, A ŠTO SVIJET I GRIJEHSvetu misu će predvoditi fra MARIO KNEZOVIĆ svećenik iz BiH-a, voditelj i urednik Radio MIR Međugorja. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!
 1. Pozivamo vas da se uključite na molitveno bdijenje “Dvadeset i četiri sata za Gospodina” od ovoga petka 29. ožujka na subotu 30. ožujka. Ovu molitvenu inicijativu započet ćemo, u petak Duhovnom obnovom, i poslije svete mise izložiti Presveti oltarski sakramenat koji će kroz cijelo vrijeme biti u Lauretanskoj kapeli do subote večernje svete mise. Pozivamo vas da kroz to vrijeme pohodite Isusa. Prilika je to da se s njime susretnete u tišini, molitvi i pjesmi. Kroz sve to vrijeme moramo organizirati i dežurstva, stoga vas potičemo i pozivamo da nam se prijavite u koji sat bi mogli biti dežurni. Prijave primamo u sakristiji.
 1. U subotu nastavljamo sa susretima djece i mladih.
 1. Sljedeće nedjelje 31. ožujka 2019., poslije večernje svete mise je Skupština FSR-a.
 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupili smo 2.650,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

 

 1. Već tradicionalno na 5. korizmenu nedjelju organiziramo KRIŽNI PUT PO GRADU, obilazeći postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice i krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.
 1. Naši ovogodišnji prvopričesnici su u suradnji sa župnim Caritasom organizirali prigodnu KORIZMENU TOMBOLU. Mnogo čega su se svoga odrekli u korist drugoga. Prikupljenim novcem žele nabaviti higijenske potrepštine našim beskućnicima. Tombolu sa prigodnim brojem moći ćete kupiti za svega 10,00 kn, no možete ih nagraditi i sa više. Svaka Tombola je nagradna. A za izvučeni broj moći će te odmah preuzeti nagradu u vjeronaučnoj dvorani. Naši prvopričesnici vas strpljivo čekaju na izlazu iz crkve. Budimo im podrška.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.