Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju (4. 3. 2018.)

Župne obavijesti za 3. korizmenu nedjelju (4. 3. 2018.)
 1. U crkvi smo izložili kip Gospe Loretske koji se inače nalazi u našoj istoimenoj kapeli. Nabavljen je i unešen u kapelu 1767. godine. Povodom Franjevačkih pučkih misija Lik Gospe Loretske smo po prvi puta pronijeli ulicama našega grada. Zahvalni Bogu na primljenim milostima tijekom Misija preporučili smo se Gospi u njezin zagovor kako bismo radosno živjeli Evanđelje u našim svakodnevnim životnim situacijama.

 

 1. Još jednom želimo zahvaliti svima koji ste nam na bilo koji način pripomogli u pripremi i organizaciji Franjevačkih pučkih misija. Neka vas Gospodin bogato nagradi.

 

 1. Nakon iskustva Franjevačkih pučkih misija, po preporuci naših misionara valja nam nastaviti svoj osobni i zajednički hod u vjeri. Misionari su nam ostavili kratka pravila koja bi trebala biti poticaj za naš svakodnevni kršćanski život. Ponovimo si: – MOLITI SVAKI DAN, pročitati svaki dan odlomak iz sv. Pisma, sudjelovati na NEDJELJNOJ SVETOJ MISI, redovito se ISPOVIJEDATI, pristupati SVETOJ PRIČESTI, uključiti se u neke skupine i aktivnosti naše župne zajednice koji nude sadržaj produbljivanja vjere u redovitim susretima: – za one koji osjećaju poziv da žive franjevačku duhovnost po primjeru sv. Franje za odrasle u Franjevački svjetovni red a za mlade u Franjevačku mladež, VJERONAUK ZA ODRASLE, OBITELJSKA ZAJEDNICA, BIBLIJSKA SKUPINA. Postanite AKTIVAN ČLAN naše župne zajednice – ponudite nam svoje usluge prema darovima koje vam je Bog dao: bilo da je to čišćenje prostorija crkve i samostana, briga za braću u potrebi kao volonteri CARITASA, sudjelovanje u pjevanju i sviranju na svetoj misi – uključite se u ZBOR bilo odraslih, mladih ili djeca u dječji. Za više informacija upitajte župnika fra Krunoslava Alberta.

 

 1. Prošli je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa bio posvećen solidarnosti i zajedništvu u molitvi s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Danas ćemo kod svih misa skupljati priloge za našu braću i sestre. Svoj dar možete ostaviti u košarici kod izlaza iz crkve, na čemu od srca zahvaljujemo.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. 6. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

 

 1. Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 

 1. U četvrtak nakon euharistijskog klanjanja svoj molitveni susret ima FSR.

 

 1. Sljedeće nedjelje u 19:30 (poslije večernje svete mise)pozivamo vas na KORIZMENI KONCERT: “7 svetih žalosti” u organizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije.

 

 1. Već tradicionalno na 5. korizmenu nedjelju organiziramo KRIŽNI PUT PO GRADU, obilazeći postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice i krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.

 

 1. Najavljujemo Sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u ponedjeljak 12. ožujka 2018. u 19,15 sati.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.