Župne obavijesti za 3. nedjelju došašća (16. 12. 2018.)

 1. Prošle nedjelje na kraju svete mise u 10:30 sati posjetio nas je sv. Nikola i podijelio darove svoj prisutnoj djeci! Od srca zahvaljujemo svima koji su pomogli i ove godine svetom Nikoli da razveseli našu djecu!

 

 1. Danas je nedjelja Caritasa. Vaš prilog, kojega možete ostaviti pri izlazu iz crkve, ove nedjelje ide za najpotrebnije. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima koji marljivo skrbe za naše potrebite.

 

 1. Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.

 

 1. Sutra, u ponedjeljak, 17.12.2018. u 18 sati je Adventska duhovna obnova “Ususret Božiću” u Domu HV “ZRINSKI”, koju će animirati fra Josip Blažević, provincijal franjevaca konventualaca iz Zagreba.
 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.

 

 1. U utorak poslije mise su redoviti susreti:

Proba Mješovitog župnog zbora i Biblijski susret.

 

 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. Ovoga petka, 21. prosinca 2018. je kod nas Velika božićna ispovijed (prijepodne od 7-10 sati i poslijepodne od 16:30 -18:30 sati). Potaknite druge na ispovijed!

 

 1. U subotu uoči ČETVRTE nedjelje došašća upalit ćemo četvrtu adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Te će nam večeri članovi Karlovačkog počasnog voda donijeti Betlehemsko svjetlo ljubavi i mira. Misno slavlje će pjevanjem animirati KUD “sv. Ana Vučjak” i djeca vrtića KARLOVAC uz prisustvo branitelja i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 

 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za 2019. godinu.
 1. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio, neka se prijavi u župnom uredu.

Blagoslov obitelji jedan je od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti. Trenutak je to da se svećenik nađe s ukućanima i moli baš za vaše potrebe, zdravlje i sreću.

 

 1. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed zahvaljujemo.
 1. Najavljujemo vam prikaz Isusovog rođenja – živih jaslica na Trgu bana Josipa Jelačićana Badnjak 24.12.2018. prije dječje polnoćke u 18 sati

prije glavne polnoćke u 23 sata

u četvrtak  27.12.2018. u 17 sati

te u nedjelju, na sv. obitelj  30.12.2018. u 17 sati

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 4.500,00 kn. Bogu hvala u prošli četvrtak završili smo sa prvom fazom radova na krovištu. Novom građom i crijepom pokrili smo jedan dio našega franjevačkog samostana nad Muzejom, cca 600 kvadrata površine. Troškovi samih radova, izrada projekta te nadzor radova iznosili su 2 milijuna i 215 tisuća kuna. (Ministarstvo kulture je pomoglo sa 550 tisuća kuna, Grad Karlovac sa 200 tisuća kuna, Karlovačka županija sa 100 tisuća kuna, iz Europskih fondova smo dobili 300 tisuća kuna, razni donatori 280 tisuća kuna, 130 tisuća kuna se prikupilo vašim darovima te uprava naše Franjevačke provincije pomogla nam je sa 655 tisuća kuna). Zahvaljujemo od srca svima koji su nam pomogli da ove radove privedemo kraju. Sljedeće godine nastavljamo sa radovima: čeka nas krovište crkve i ostatak krovišta franjevačkog samostana. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.