Župne obavijesti za 3. nedjelju došašća (17.12.2017.)

Župne obavijesti za 3. nedjelju došašća (17.12.2017.)
 1. Prošle nedjelje na kraju svete mise u 9 sati posjetio nas je sv. Nikola i podijelio darove svoj prisutnoj djeci! U prikupljanju darova su mu pomogli tvrtke Pemo d.o.o., KiK tekstil, Meduza d.o.o., Reta d.o.o., Hotel Carlstadt i Dubravko Domjančić. Od srca zahvaljujemo svima koji su pomogli i ove godine svetom Nikoli da razveseli našu djecu!
 1. Danas je nedjelja Caritasa. Vaš dar ove nedjelje ide za najpotrebnije. Ovom ćemo akcijom podmiriti naše obveze prema Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, kao i prema Hrvatskom Caritasu. Hvala na vašem sudjelovanju, a osobita hvala Caritasovim volonterima koji marljivo skrbe za naše siromahe.
 1. Naši prvopričesnici su prošle nedjelje poslije mise u 9:00 sati, akcijom prodaje kolača u svrhu pomoći djeci udruge “JAK KAO JAKOV” prikupili 2500,00 kn.
 1. Pozivamo vas da i dalje ustrajno pohađate mise zornice svakoga jutra u 6 sati.

 

 1. Večeras nam u goste dolaze naši susjedi iz Slovenije iz Novoga Mesta. Večernju svetu misu voditi će gvardijan franjevačkog samostana iz Novoga Mesta fra Tomaž, a pjesmom će animirati udruženi zborovi naše župe i župe iz Novoga Mesta. Poslije mise biti će Adventski koncert u kojem će uz već spomenute zborove pridružiti im se učenici Gimnazije i Glazbene škole iz Karlovca i Novoga Mesta.
 1. Sutra, u ponedjeljak 18.12.2017. u 11:00 sati, u Radićevoj ulici djeca iz vrtića grada Karlovca okititi će Božićnu jelku i time otvoriti izložbu jaslica u Radićevoj i Tomislavovoj ulici kao i u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole.
 1. Istoga dana, na večer je Adventska duhovna obnova “Ususret Božiću” u Domu HV “ZRINSKI” u 18:00 sati, koju vodi naš fra Ivan Matić iz Tabora.
 1. U četvrtak poslije večernje svete mise je euharistijsko klanjanje s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne. Molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice službenice Božje Majke Klare Žižić.
 1. U ove dane prije Božića, sve vas pozivamo da pristupite sakramentu pomirenja. U dane pred Božić, tj. od 18. do 23. prosinca prilika za svetu ispovijed će biti dopodne prije jutarnjih misa te popodne od 17:30 do 19 sati. U nedjelju 24. prosinca ispovijedamo uz sve svete mise po običaju. Molimo da si organizirate vrijeme i ranije se ispovjedite.

 

 1. U petak je kod nas Velika Božićna ispovijed (dopodne od 7-10 sati i popodne od 16:30 -18:30 sati). Upozorite i potaknite druge na ispovijed.

– U petak na misi zornici u 6:00 sati, članovi Karlovačkog počasnog voda, u našu crkvu će donijeti Betlehemsko svjetlo ljubavi i mira. Betlehemsko svjetlo ćete moći uzeti i ponijeti ga u svoje domove.

 1. U subotu, uoči četvrte nedjelje Došašća upaliti ćemo posljednju adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati i time uči u bližu pripravu Božića. Misno slavlje pjesmom će animirati KUD sv. Antun Pokupska Dolina. Poslije mise pozvani smo na kratko druženje uz kuhano vino i topli čaj.
 1. U nedjelju, na Badnjak, pod večernjom svetom misom u 18:30 sati slaviti ćemo misu bdijenja, MALU POLNOĆKU uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program, a svečanu misu polnoćku slavit ćemo u ponoć u 24 sata.
 1. U ponedjeljak, na Božićmise su po uobičajenom rasporedu u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. Svetu misu u 10:30 sati predvodi mons. Ivan Šaško, zag. pom. biskup. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

– Na Božić u 16:00 sati biti će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu!

 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu.
 1. Stigao je novi broj Dekanatskog lista, koji nam na 147 stranica u boji donosi sliku života vjernika u našim župama a i rasporede Blagoslova kuća.

 

 1. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio neka se prijavi u župni ured. Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti. Trenutak je to da se svećenik nađe s ukućanima i moli baš za vaše potrebe, zdravlje i sreću.
 1. Nastavljamo moliti za USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi.
 1. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed zahvaljujemo.
 1. Za potrebe crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 1.870,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.