Župne obavijesti za 3. nedjelju kroz godinu (21. 1. 2018.)

Župne obavijesti za 3. nedjelju kroz godinu (21. 1. 2018.)
 1. Nakon božićnih blagdana, nastavljamo s pobožnostima sv. Antunu Padovanskom – zaštitniku Karlovačke zvijezde, utorkom prije večernje svete mise.

 

 1. 2. Do četvrtka traje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, za vrijeme koje svakodnevno uz večernju misu molimo na ovu nakanu.

 

 1. Nakon zimskih praznika, u ovu srijedu 23. 01. 2018započinjemo vjeronaučnu pouku za prvopričesnike prema redovitom rasporedu. Na satu vjeronauka djeca će dobiti nazad svoje Jaslice.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje sa zajedničkom nakanom ZA USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi. Potičemo vas i ohrabrujemo da ustrajno molite za USPJEH MISIJA, kako bi Duh Sveti po misionarima u ovim misijama dotaknuo naša srca.

 

 1. U petak, 26. siječnja 2018. se održava u cijeloj Hrvatskoj kulturna manifestacija “Noć Muzeja”. I naš će se Muzej franjevačkog samostana tradicionalno uključiti u ovu akciju. Tema ovogodišnje manifestacije je SPORT. Za tu prigodu pozvali smo u goste našega patera Rikarda Patafta, koji je u našem samostanu djelovao davne 1963. godine, poznat mnogima kao dobar vjeroučitelj koji je uz sportske aktivnosti i razne predstave okupljao mnoge mladeZa vrijeme njegovoga boravka nabavljen je teniski stol koji je do dan danas ostao sredstvo okupljanja djece i mladih. Uz njega pripremili smo vam još iznenađenja. Svi ste dobro došli!

 

 1. U subotu nastavljamo sa susretima djece:

– 9 sati Ministranti; 11 sati Dječji zbor; 19 sati Franjevačka mladež

 

 1. U sljedeću nedjelju poslije večernje svete mise redovita je skupština FSR-a.

 

 1. Najavljujemo vam pješačko hodočašće župa karlovačkog dekanata u Krašić povodom “Stepinčeva”. Polazak je u subotu 3. veljače 2018. ispred naše crkve u 9:15 sati. U Krašiću je pobožnost križnog puta u 15 h, a sv. misa u 16 h. Svi zainteresirani neka se prijave u župni ured ili poslije sv. misa u sakristiji, pogotovo oni koji planiraju da se vrate BUS-om. Cijena prijevoza je 20 kn. Ovo je lijepa inicijativa da se kao župa u zajedništvu jedni s drugima priključimo ovome hodočašću: djeca, mladi, obitelji pa čak i stariji koji mogu hodati.

 

 1. CARITAS naše župe potražuje: kinderbet, kolica za blizance, peć na drva, električni štednjak. Potencijalni darivatelji neka nam se jave u župni ured.
 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– ANTE BROZOVIĆ iz Karlovca uzima ANITU KATINIĆ iz Karlovca.

Vjenčanje je 10. veljače 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 1. 11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.