Župne obavijesti za 3. nedjelju kroz godinu (27. 1. 2019.)

 

 1. Večeras je (nedjelja 27.01.2019.) nakon večernje mise Skupština FSR-a.
 2. U utorak, molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom!

 

 1. Vjeronauk za prvopričesnike se održava prema redovitom rasporedu. Ostali razredi, vjeronaučnu pouku započinju u veljači.
 2. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 3. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinu, prilika prije svete mise za sv. ispovijed.

 

 1. U petak, 01. veljače 2019. u cijeloj Hrvatskoj se održava kulturna manifestacija “Noć Muzeja”. I naš će se Muzej franjevačkog samostana već po peti put zaredom uključiti u ovu hvalevrijednu manifestaciju. Za tu prigodu, uz stalnu postavu našega muzeja ponuditi ćemo vam dva projekta pod naslovom: Fra3D – dohvati duhovnu dimenziju i ZvonKA – upoznaj unutarnji svijet zvonika crkve Presvetoga Trojstva. Muzej će biti otvoren od 18 do 23 sata, a ulaz je besplatan. Svi ste dobro došli!

 

 1. U subotu na Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnicu, blagoslov svijeća će biti uz sve svete mise koje se slave po blagdanskom rasporedu u 8, 9 te u 18:30 sati.

Ako vrijeme dopusti na večernjoj svetoj misi biti će procesija sa svijećama.

– Istoga dana je i Dan posvećenog života, pa vam u molitve preporučamo nova redovnička zvanja, kao i vjernost Bogu svih redovnika i redovnica.

Na Svijećnicu započinjemo Devetnicu Gospi Lurdskoj u 18 sati, moleći pobožnost krunice i litanije Majci Božjoj.

 

 1. Također, u sljedeću subotu 2. veljače 2019. organizira se pješačko hodočašće Karlovačkog dekanata blaženom Alojziju Stepincu u Krašić.

Polazak za pješake je ispred naše crkve u 9 sati, a za vjernike koji bi išli autobusom do Krašića polazak je u 14:30 sati ispred samostana.  U Krašiću je sv. misa u 16:00 sati. Cijena prijevoza je 20 kn. Molimo da se svi zainteresirani prijave najkasnije do utorka na večer, kako bi se mogao organizirati autobusni prijevoz.

Ovo je lijepa inicijativa da se kao župa u zajedništvu jedni s drugima priključimo ovome hodočašću: djeca, mladi, stariji, obitelji, svi koji mogu hodati.

 

 1. Slijedeće nedjelje se spominjemo svetoga Blaža, biskupa i mučenika. Prema običaju Crkve, nakon svetih misa moći ćete primiti blagoslov grla.

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 3.600,00 kn i 200 Eura. Podsjetimo se, čim nam to vrijeme dozvoli krećemo u drugu fazu obnove krovišta. Obnoviti ćemo krovište nad crkvom i preostalo krovište nad franjevačkim samostanom. Zahvaljujemo vam se i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: – koja je veza srbijanske politike i požeške ekumenske izjave, te kako su 20-ak mladih iz Hrvatske na Svjetskom susretu katoličke mladeži u Panami postali svjetski hit.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.