Župne obavijesti za 3. nedjelju Uskrsa (30. 4. 2017.)

 

 1. Večeras nakon svete mise Franjevački svjetovni red ima svoju mjesečnu skupštinu.

 

 1. Od sutra (ponedjeljak 01.05.2017.) u 18:00 sati započinjemo Svibanjske pobožnosti BDM, pa vas pozivamo na zajedništvo u molitvi. Bilo bi lijepo da i u našoj crkvi obnovimo radosno i raspjevano slavljenje ovih pobožnosti i da zaista s povjerenjem u ove dane dolazimo k Mariji. Dođite i sve svoje molbe i potrebe s povjerenjem prikažite našoj Majci.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom. Ovoga utorka nam u goste stiže fra ROBERT PERIŠIĆ, župnik sa Sigeta u Novom Zagrebu. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu 17. lipnja HODOČASTIMO NA SVEČEV GROB U PADOVU U ITALIJU. Uz PADOVU posjetit ćemo i VERONU, najveći grad poznate talijanske regije Veneto. Od brojnih znamenitosti, u Veroni ćemo vidjeti Arenu, Katedralu, crkvu sv. Anastazije, mnogobrojne trgove, Julijinu kuću, balkon itd. Cijena puta je 250 kuna. Prijave primamo u sakristiji nakon sv. Mise ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise nastavljamo s BIBLIJSKIM SATOM.
 1. Sve grupe prvopričesnika će svoj vjeronaučni susret imati ovaj, tjedan iznimno zajedno u četvrtak u 19:00 sati.
 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja je redoviti mjesečni susret Udruge katoličkih medicinskih sestara i tehničara.

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota na čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije svete mise za svetu ispovijed.
 1. U subotu je Cenakolo u 15h.

 

 1. U iduću Nedjelju Dobrog Pastira je DAN DUHOVNIH ZVANJA, pa ćemo toga dana moliti da Bog i iz naše župe pozove nove mladiće i djevojke u službu svoje crkve, da budu svećenici, redovnici i redovnice.
 1. Povodom nedjelje Dobroga Pastira poslije večernje svete mise u 19:30 sati pozivamo vas na besplatan KONCERT DJEČJIH ZBOROVA Schubertine i Vivaldine iz Zagreba. Ovi prekrasni zborovi koji okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina obogatit će nas skladbama Mozarta, Bizeta, Gotovca i Brkanovića. Dođimo, podržimo ih i uživajmo.
 2. U našoj crkvi će za dva tjedna biti Prvopričesničko slavlje, pod kojim će po prvi puta 52 mališana primiti Isusovo Tijelo. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi ustrajali biti vjerni Isusovi prijatelji.

 

 1. Polovicom mjeseca srpnja planiramo krenuti sa uređenjem unutrašnjosti naše crkve: dozvolom konzervatorskog odjela pristupili bi uređenju zidova u lađi crkve – sanirali bi vlagu, donje dijelove zidova nagrižene vlagom bi zamijenili novom žbukom, sanirali bi oštećene stupove na prozorima crkve te osvježili čiste plohe na zidovima i lukovima stropa novom svježom bojom, koja evo što zbog zuba vremena, što zbog drugih do sada prioritetnijih radova, nije stizala na red pa je na žalost izgubila svoj puni sjaj. Radovi će biti povjereni uglednoj firmi koja ima lincencu za takvu vrstu radova. A troškovi radova iznositi će 35 000 kuna. Poznato nam je da svi vi rado dolazite u ovaj Božji dom, da ga prihvaćate kao svojim pa nam je svima u cilju i da ga obnavljamo zajedničkim snagama kako bi nam ljepše bilo u njemu boraviti. Ako imate mogućnosti, Vaša pomoć će nam dobro doći. Od ovoga tjedna novčanu pomoć i donaciju za navedene radove primamo u sakristiji nakon svetih Misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim materijalnim dobrima za potrebe naše crkve. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. 14. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.