Župne obavijesti za 3. vazmenu nedjelju (15. 4. 2018.)

Župne obavijesti za 3. vazmenu nedjelju (15. 4. 2018.)
 1. U susret sljedećoj Nedjelji Dobroga Pastira od sutra započinjemo Tjedan molitve za duhovna zvanja. Isus kaže: “Žetva je velika, a radnika malo. Molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju!” Mi ćemo se odazvati Isusovom pozivu te strpljivo i ustrajno moliti ga da iz naše župe pozove mladiće i djevojke u službu svoje Crkveda budu svećenici, redovnici i redovnice.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijetazaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. U utorak poslije večernje svete mise je BIBLIJSKI SUSRET.
 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Molimo za nova svećenička i redovnička zvanja.
 1. U subotu s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.
 1. U našoj crkvi će za mjesec dana biti prvopričesničko slavlje, pod kojim će po prvi puta 65 mališana primiti Tijelo Isusovo. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi ustrajali biti vjerni Isusovi prijatelji.
 1. Sljedeće nedjelje (22.4.2018.) poslije večernje svete mise bit će sastanak roditelja ovogodišnjih krizmanika. Slavlje svete Potvrde bit će u subotu 2. lipnja 2018. u 10:30 sati, a djelitelj svete krizme ove godine je monsinjor Josip Kuhtić, rektor Zagrebačke katedrale.
 1. Najavljujemo Sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u ponedjeljak 23. travnja 2018. u 19:15 sati.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna”. Polazak je u petak 15. lipnja u 23:00 sata, a povratak u subotu 16. lipnja oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.
 1. Povodom našega župnog proštenja PRESVETOGA TROJSTVA, u tijeku same priprave, željeli bismo jedan dan posvetiti našim obiteljima. Tom prigodom željeli bismo obilježiti okrugle obljetnice bračnih parova. Stoga vas molimo da svi koji ove godine slavite jednu od okruglih obljetnica 5, 10, 15, 20 pa sve do 50, da nam se prijavite do 20. svibnja u sakristiju ili župnom uredu i ostavite kontakt broj telefona kako bi se s vama dogovorili oko slavlja.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.