Župne obavijesti za 3. vazmenu nedjelju (5. 5. 2019.)

 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu svibnju – vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne franjevačke ustanove te kandidatice za časne sestre.
 1. U susret sljedećoj Nedjelji Dobroga Pastira, od sutra započinjemo Tjedan molitve za duhovna zvanja. Isus kaže: “Žetva je velika, a radnika malo. Molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju!” Mi ćemo se odazvati Isusovom pozivu te strpljivo i ustrajno moliti ga da iz naše župe pozove mladiće i djevojke u službu svoje crkveda budu svećenici, redovnici i redovnice.
 1. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18:00 sati: molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane.
 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga nam 8. utorka propovijeda vlč. Dražen Karačić, župnik Srca Isusova iz Novog Centra. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Poslije svoj redoviti molitveni susret ima Franjevački svjetovni red..
 1. U petak slavimo dva spomendana: Gospu Trsatsku, zaštitnicu naše Hrvatske franjevačke provincije, pa vam u molitve preporučamo svu našu braću franjevce, te bl. Ivana Merza, čiji zagovor molimo za naše katoličke mladiće i djevojke, da poput njega istinski žive svoju vjeru.
 1. Sljedeće će nedjelje, 12.05.2019. na svetoj misi u 10:30 sati biti slavlje Prve svete Pričesti. Preporučamo vam da se tijekom ovoga tjedna u svojim osobnim molitvama i kod svetih misa sjetite naših 53 ovogodišnjih prvopričesnika.

– Uoči sljedeće nedjelje slavlja Prve svete Pričesti, u subotu 11.05.2019. će u 9 sati biti ISPOVIJED za djecu prvopričesnike, njihove roditelje i bližu rodbinu te krsne kumove.

 1. U subotu Franjevačka mladež svoj susret ima u 19:30 sati.
 1. Najavljujemo sastanak ŽPV-a i ŽEV-a za ponedjeljak 13. svibnja 2019. u 19:15 sati.
 1. Pozivamo vas na HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna i sv. Leopolda”. Polazak je u petak 21. lipnja u 23:00 sata, a povratak u subotu 22. lipnja oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna. Prijave primamo u sakristiji ili u župnom uredu.                                                                                                           
 1. Povodom našega župnog proštenja PRESVETOGA TROJSTVA, u tijeku same priprave, željeli bi jedan dan posvetiti našim obiteljima. Tom prigodom željeli bi obilježiti okrugle obljetnice bračnih drugova. Stoga vas molimo da svi koji ove godine slavite jednu od okruglih obljetnica 5, 10, 15, 20 pa sve do 50, da nam se prijavite do 31. svibnja u sakristiju ili župnom uredu i ostavite kontakt broj telefona kako bi se s vama dogovorili oko slavlja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.