Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu (23.10.2016.)

 

  1. Danas je MISIJSKA NEDJELJA. Isusova zapovijed nas i danas obvezuje: Idite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje. Svoj dar za pomoć misija i misionara na kojem od srca zahvaljujemo možete dati na izlazu iz crkve. Zahvaljujemo.
  1. U utorak nakon večernje svete mise je redoviti Biblijski susret.
  1. U četvrtak nakon mise redovito je župno klanjanje pred Presvetim.
  1. U petak, poslije večernje svete mise je vjeronaučna pouka za odrasle.
  1. Župni vjeronauk za prvopričesnike, krizmanike, kao i za 2. i 7. razrede održava se po ustaljenom rasporedu.
  2. Stigli su kalendari za sljedeću 2017. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
  1. Prošle nedjelje smo najavili izbore za novi saziv Župnog pastoralnog vijeća. Pastoralno vijeće je savjetodavno tijelo koje pomaže župniku i njegovim suradnicima u vođenju župne zajednice. Dosadašnjem ŽPV-u istekao je petogodišnji mandat i svima dosadašnjim članovima iskrena hvala na zalaganju. Da bi ŽUPA mogla djelovati kao zajednica, potrebni su joj vjernici od mladih do starijih koji će svojim životnim iskustvom u suradnji sa župnikom zajedničkim promišljanjem i dogovorom sudjelovati u njezinu životu i radu, te svojim angažmanom spremno preuzimati dio odgovornosti za njezino dobro funkcioniranje. Ovakav pothvat treba podržati i molitvom, stoga vam toplo preporučam da u svoje molitve uvrstite ove izbore. Prema crkvenome pravu, u predlaganju i izboru kandidata sudjeluju svi punoljetni vjernici. Izbori će se održati u dva kruga. Prvi krug započinjemo od danas, tako što ćete poslije svete mise pri izlazu iz crkve moći uzeti Obrazac za prijedlog kandidata za buduće vijećnike. Imate mogućnost predložiti do pet kandidata, no ako ih nemate predložite manji broj. Molimo vas da čitljivo napišete ime i prezime kandidata kao i adresu stanovanja.

Predložena osoba mora ispunjavati sljedeće uvjete:

Punoljetna osoba koja je primila sakramente: krštenje – pričest – krizmu

– stanuje na području župe Presvetoga Trojstva u Karlovcu

– odlikuje se uzornim kršćanskim životom, razboritošću

– aktivnim sudjelovanjem u životu župne zajednice

– spremna promišljati o pastoralnim pitanjima u crkvenom duhu

Popunjeni Obrazac s predloženim kandidatima dostavite najkasnije do 1. studenog 2016. u zato predviđenu glasačku kutiju pri izlazu iz crkve ili ga predati u župnom uredu tijekom tjedna ili poslati elektronskom poštom na naznačenu adresu u Obrascu: kalbert.fra@gmail.com                    Nakon prebrojavanja glasova bit će sastavljena lista kandidata te uslijediti drugi krug izbora. O tome ćemo vas naknadno obavijestiti. Hvala Vam na sudjelovanju.

  1. Poslužite se sa novim brojem Glas-a koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.