Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu (25. 10. 2020.)

  • Danas je NEDJELJA ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA. Za sve što jesmo i što imamo, za sve stvoreno što nas okružuje, za sve što primamo iz Božjih ruku, u stavu jednostavnosti i zahvalnosti Bogu recimo: HVALA!

Zahvaljujemo učenicima srednje Tehničke škole, 3 razreda smjer CNC operator i njihovoj vjeroučiteljici gđi KATICI ORŠOLIĆ što su povodom današnje nedjelje zahvalnosti aranžirali plodove zemlje ispred našega glavnog oltara.

  • Također, danas (nedjelja 25. listopad 2020.) imati ćemo u crkvi susret roditelja i djece trećih razreda (kandidata za prvu pričest) nakon svete mise u 10:30 sati,

te na večer susret roditelja i djece osmih razreda (kandidata za krizmu) u crkvi nakon večernje svete mise u 18:30 sati. Na susret valja ponijeti popunjenu PRIJAVNICU koju su djeca prošli tjedan dobila u školi od svojih vjeroučitelja.

  • Nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima BDM: molimo otajstva Gospine krunice svakoga dana s početkom u 17:50 sati. Dođite i ponesite sa sobom sve svoje molbe i potrebe, uz pjesmu i molitvu povjerimo ih našoj Nebeskoj Majci.
  • U četvrtak je redovito klanjanje pred Presvetim.
  • U petak poslije večernje mise je Biblijsko – molitveni susret u vjeronaučnoj dvorani.
  • Sljedeće nedjelje je svetkovina SVIH SVETIH.

Svete mise su nedjeljnim rasporedom: u 7:30, 9, 10:30 i 18:30 sati.

Podsjećamo vas da na Svi Svete poslije podne i tokom Dušnog dana moguće je dobiti potpuni oprost za jednog pokojnika čija je duša u čistilištu. Uvjeti za potpuni oprost su:    

          – pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje apostolsko

           – pričestiti se i ako je potrebno prije toga se ispovjediti

          – na nakanu sv. Oca izmoliti još Oče naš

  • Zahvaljujemo vam što svojim darom pomažete uzdržavanje crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu.
  • Pretplatnici Glasa Koncila, svoj primjerak mogu podići sa pričesne ograde.
Sukladno odredbama naših biskupa i novim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite obavezno je nošenje maski u crkvenom prostoru kako bismo štitili zdravlje najugroženijih i preventivno zaustavili širenje zaraze. Hvala vam na razumijevanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.