Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu (28. 10. 2018.)

 1. Prošle nedjelje vašom dobrotom za potrebe misija i misionara prikupljeno je 3.280,00 kn. Novac smo proslijedili Misionarima. Od srca vam zahvaljujemo.

 

 1. Danas je NEDJELJA ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA. Za sve što jesmo i što imamo, za sve stvoreno što nas okružuje, za sve što primamo iz Božjih ruku, u stavu jednostavnosti i zahvalnosti Bogu recimo: HVALA!

 

 1. Večeras (nedjelja 28. listopada 2018.nakon večernje svete mise biti će Skupština FSR-a. Koristimo priliku da vas pozovemo, da nam se pridružite i tako postanete članom velike Franjevačke obitelji u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda.

 

 1. Nastavljamo sa Listopadskim pobožnostima – molimo otajstva Gospine krunice svakoga dana u 18,00 sati u kapeli Gospe Loretske. Svoje molbe uz pjesmu i molitvu povjerimo našoj Nebeskoj Majci.

 

 1. U utorak nakon večernje svete mise u 19:15 sati pozivamo vas na BIBLIJSKI SUSRET. Zajedničkim snagama susrećemo se sa Božjom Riječju: čitajući je, razmišljajući, moleći i konkretizirajući je u svom svakodnevnom životu.
 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak je svetkovina SVIH SVETIH.

Svete mise su nedjeljnim rasporedom: u 7:30, 9, 10:30 i 18:30 sati.

Podsjećamo vas da na Svi Svete poslije podne i tokom Dušnog dana moguće je dobiti potpuni oprost za jednog pokojnikaUvjeti za potpuni oprost su:

– pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje apostolsko

– pričestiti se i ako je potrebno prije toga se ispovjediti

– na nakanu sv. Oca izmoliti još Oče naš

 1. U petak na DUŠNI DAN, na spomen svih naših preminulih, svete mise su kod nas blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota na čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije mise za ispovijed.

 

 1. U subotu nastavljamo sa redovitim susretima djece i mladih:

DJEČJI ZBOR u 11,00 sati, Franjevačka mladež u 19,30 sati.

U subotu će se održati Dekanatski susret ministranata u Nac. svetištu sv. Josipa na Dubovcu. Iz naše župe na susretu će sudjelovati 14 ministranata. Preporučamo ih u vaše molitve.

 1. U sljedeću nedjelju (04. studenog 2018.) pozivamo roditelje ovogodišnjih kandidata za krizmu na RODITELJSKI SASTANAK poslije večernje svete mise.

 

 1. Stigli su kalendari za sljedeću 2019. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.
 1. CARITAS naše župe povodom svetkovine SVIH SVETIH poziva vas da se uključite u akciju “OVA SVIJEĆA GORI DULJE”. Prigodne lampaše uz simboličnu cijenu od 10 kn, možete nabaviti kod naših volontera Caritasa pri izlazu iz crkve. Smisao kupnje ove svijeće je u darivanju. U trgovini ćete dobiti “veću” svijeću za “manje” novaca, ali na ovaj način pomažemo najpotrebnijima. Prikupljenim novcima pri pomoći ćemo našim korisnicima Caritasa u nabavi ogrjeva za zimu. Neka svjetlo ljubavi gori i na grobovima naših najdražih i u domovima najpotrebnijih. Hvala vam od srca!

 

 1. Zahvaljujemo vam od srca na prikupljenim darovima za obnovu krovišta i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila i Glasnik sv. Josipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.