Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu (29. 10. 2017.)

Župne obavijesti za 30. nedjelju kroz godinu (29. 10. 2017.)

 

 1. Prošle nedjelje vašom dobrotom za potrebe misija i misionara prikupljeno je 3385,00 kn. Novac smo proslijedili Misionarima naše Provincije. Zahvaljujemo.
 1. Večeras (nedjelja 29. listopada 2017.) nakon večernje svete mise biti će Skupština FSR-a. Pozivamo sve one, privučene duhom sv. Franje Asiškog, koji se žele uključiti i postati članom Franjevačkog svjetovnog reda da nam se prijave.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.

Ovoga utorka nema BIBLIJSKOG SUSRETA, zbog molitvenog bdijenja povodom svetkovine SVIH SVETIH koje će se održati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa. Susret započinje svetom misom u 18:30 sati, a poslije u dvorani slijedi predstava. Prigodni plakat je na oglasnoj ploči.

 

 1. U srijeda je svetkovina SVIH SVETIH. Svete mise su nedjeljnim rasporedom: u 7:30, 9, 10:30 i 18:30 sati.

 

 1. U četvrtak na DUŠNI DAN, na spomen svih naših preminulih, svete mise su kod nas blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.

Poslije večernje svete mise je redovito župno klanjanje pred Presvetim.

Ovoga četvrtka neće biti pouke za Katekumene.

 

 1. Podsjećamo vas da na Svi Svete poslije podne i tokom Dušnog dana moguće je dobiti potpuni oprost za jednog pokojnika. Uvjeti za potpuni oprost su:

– pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje apostolsko

– pričestiti se i ako je potrebno prije toga se ispovjediti

– na nakanu sv. Oca izmoliti još Oče naš

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije mise za ispovijed.

U petak u duhu Presv. Srca Isusova nastavljamo sa našom duhovnom obnovom za sve one koji obavljaju pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Zato Vas pozivamo da se okupimo na večernjoj misi koja će bit svečanija i pjevana. Nakon mise nastavili bismo slaviti Milosrđe Božje pjesmom.

 

 1. U subotu nastavljamo sa redovitim susretima djece i mladih:

DJEČJI ZBOR u 11:00 sati.

– Franjevačka mladež – FRAMA poziva sve mlade od 15 do 25 godina na susret subotom u 19:00 sati.

U subotu će se održati Dekanatski susret ministranata u Nac. svetištu sv. Josipa. Iz naše župe na susretu će sudjelovati 14 ministranata.

 

 1. 9. Župni vjeronauk za 7. i 8. razred održava se prema redovitom rasporedu. RASPORED VJERONAUKA SE NALAZI NA OGLASNOJ PLOČI.

Ove srijede zbog svetkovine Svih svetih i neradnoga dana neće biti vjeronauka za druge i treće razrede.

 

 1. U sljedeću nedjelju (05. studenog 2017.) pozivamo roditelje ovogodišnjih kandidata za krizmu na RODITELJSKI SASTANAK poslije večernje svete mise u vjeronaučnu dvoranu.

 

 1. I dalje pozivamo one koji se žele pridružiti našim pjevačkim zborovima (Mješovitom župnom zboru, Zboru mladih, Dječjem zboru) da se nakon svete mise jave njihovim voditeljima. Hvala na vašem odazivu!

 

 1. CARITAS naše župe povodom svetkovine SVIH SVETIH poziva vas da se uključite u akciju “OVA SVIJEĆA GORI DULJE”. Prigodne lampaše uz simboličnu cijenu od 10 kn, možete nabaviti kod naših volontera Caritasa pri izlazu iz crkve. Smisao kupnje ove svijeće je u darivanju. U trgovini ćete dobiti “veću” svijeću za “manje” novaca, ali na ovaj način pomažemo najpotrebnijima. Prošle godine smo prikupljenim novcem u ovoj akciji jednoj obitelji kupili Hladnjak. Ove godine želimo povodom 1. Svjetskog dana siromaštva, kojega ćemo obilježiti 33. nedjelje kroz godinu, pripremiti zajednički ručak u samostanu za sve naše korisnike Caritasa. Neka svjetlo ljubavi gori i na grobovima naših najdražih i u domovima najpotrebnijih. Hvala vam od srca!

 

 1. Stigli su kalendari za sljedeću 2018. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

 

 1. Odlukom našeg Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, slijedeće 2018. godine u vrijeme Korizme od 17. do 25. veljače u našoj župi organizirati ćemo Franjevačke pučke misije. Riječ je o pastoralnom projektu u organizaciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, za čijeg će se trajanja petnaestak franjevaca misionara svećenika i pripravnika, te časnih sestara uz koordinaciju fra Ivana Matića voditelja kuće susreta Tabor u Samoboru, približavati ljudima naše župe u različitim segmentima svakodnevnog života: posjetom školama, domovima za starije i nemoćne i sličnim institucijama, susretu s ljudima na ulici, susretima po obiteljima, susretima s djecom i mladima. Kroz te za nas “milosne dane” svakodnevno će se u našoj crkvi Presvetoga Trojstva održavati razni cjelodnevno duhovno-molitveni sadržaji i pobožnosti te večernji programi uz svjedočanstva, glazbu i prigodne igrokaze. Misije se održavaju u duhu svetog Franje Asiškog koji je želio obnoviti Crkvu, ali i u duhu pape Franje koji na neki novi način također obnavlja Crkvu napominjući da je svakome od nas potrebna duhovna obnova uz obraćenje i rast u vjeri. Kako bi ove Misije donijele ploda u našim životima valja se za njih dobro molitveno pripremiti. Potičemo vas da ovu zajedničku nakanu ZA USPJEH MISIJA uvrstite u svoju osobnu i zajedničku obiteljsku molitvu. O svim daljnjim pothvatima vezanim za pripremu Misija na vrijeme ćemo vas obavještavati.

U jedinimo se, budimo za jedno ZAJEDNO!

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.