Župne obavijesti za 31. nedjelju kroz godinu (31.10.2016.)

 

 1. Danas je NEDJELJA ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA. Za sve što jesmo i što imamo, za sve stvoreno što nas okružuje, za sve što primamo iz Božjih ruku, u stavu jednostavnosti i zahvalnosti Bogu recimo: HVALA!

 

 1. Prošle nedjelje vašom dobrotom za potrebe misija i misionara prikupljeno je 3660,00 kn. Novac smo proslijedili Misionarima naše Provincije.

 

 1. U ponedjeljak, uoči svetkovine SVIH SVETIH, mladi karlovačkih župa organiziraju molitveno bdijenje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa pod nazivom “HOLYWIN – svetost pobjeđuje”. Susret započinje svetom misom u 18:30h, a poslije u dvorani slijedi predstava “Sv. Franjo Asiški”.

 

 1. U utorak je svetkovina SVIH SVETIH. Svete mise su nedjeljnim rasporedom: u 7:30, 9, 10:30 i 18h. A nakon večernje svete mise je redoviti Biblijski susret.

 

 1. U srijedu na DUŠNI DAN, na spomen svih naših preminulih, svete mise su kod nas također po nedjeljnom rasporedu.

 

Podsjećamo vas da na Svi Svete poslije podne i tokom Dušnog dana moguće je dobiti potpuni oprost za jednog pokojnika. Uvjeti za potpuni oprost su:     

pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje apostolsko

            – pričestiti se i ako je potrebno prije toga se ispovjediti

           – na nakanu sv. Oca izmoliti još Oče naš

 

 1. Župni vjeronauk se održava po redovnom rasporedu.
 2. U četvrtak nakon mise redovito je župno klanjanje pred Presvetim. A poslije svega je mjesečni susret sa Medicinskim sestrama.

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije mise za ispovijed.

 

 1. U petak, poslije večernje svete mise je vjeronaučna pouka za odrasle, koja će ovoga petka iznimno biti u crkvi, pod temom “SVETA MISA”.

 

 1. U petak je susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika zajedno s prvopričesnicima u 19:00 sati u vjeronaučnoj dvorani samostana.

 

 1. U subotu su redoviti susreti djece i mladih:

– Ministranti u 9h, Dječji zbor u 11h, Susret FRAME u 19h.

– u 15h sveta misa i klanjanje pred Presvetim.

 

 1. Slijedeće nedjelje kod mise u 9 sati biti će predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika.

 

 

 

 

 

 

OKRENI STRANICU

 1. Nastavljamo s akcijom CARITASA naše župe povodom svetkovine SVIH SVETIH “OVA SVIJEĆA GORI DULJE”. Prigodne lampaše možete nabaviti kod naših volontera Caritasa pri izlazu iz crkve . Svojim darom pomažete najpotrebnijima. Neka svjetlo ljubavi gori i na grobovima naših najdražih i u domovima najsiromašnijih. Hvala vam od srca!

 

 1. Stigli su kalendari za sljedeću 2017. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.

 

 1. Prošle nedjelje smo vam podijelili Obrasce za prijedlog kandidata za izbore novog saziva Župnog pastoralnog vijeća. Svima vama koji ste se uključili iskrena Hvala. Potičemo, ohrabrujemo i druge koji to još nisu, da se uključe. Svaki punoljetni član ima pravo predlagati. Obrasce valja dostaviti ili staviti do utorka na večer u za to predviđenu prigodnu kutiju pri izlazu iz crkve.

 

 1. Poslužite se sa novim brojem Glas-a koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.