Župne obavijesti za 32. nedjelju kroz godinu (12. 11. 2017.)

 

 1. Sutra (ponedjeljak 13. studeni 2017.) u 19:15 sati je sastanak volontera Caritasa.

 

 1. U utorak je blagdan sv. Nikole Tavelića, prvog hrvatskog svetca.

Svete mise su u jutro u 8,00 sati i na večer u 18,30 sati.

Poslije mise je redoviti Biblijski susret.

 

 1. U četvrtak je redovito župno klanjanje pred Presvetim, kojega će animirati Molitvena zajednica “Tješitelji Milosrdnog Isusa” u svrhu molitve za nerođene.

 Poslije mise svoj susret imaju KATEKUMENI.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U petak, 17. studenoga je blagdan svete Elizabete Ugarske, velike skrbnice siromaha, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži. Za ovaj blagdan ćemo se pripraviti trodnevnicom u utorak, srijedu i četvrtak, u 18 sati moleći franjevačku krunicu i litanije sv. Elizabete te slaveći svetu misu. Na sam blagdan svečanije ćemo slaviti večernju svetu misu u 18:30 sati na koju pozivamo sve vas, a osobito braću i sestre Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži.

 

 1. U subotu nam u goste dolaze ministranti iz franjevačke župe sv. Roka u Virovitici. Prilika je to da naši ministranti upoznaju nove prijatelje ali, i da im u duhu dobrih domaćina predstave ljepotu i bogatu kulturu našega grada Karlovca.

 

 1. Približava nam se vrijeme Došašća. Na Trgu bana Josipa Jelačića postaviti ćemo veliki adventski vijenac, te subotom ponuditi večernji Adventsko duhovni program. Molimo sve zainteresirane koji bi nam pripomogli u akcijama vezanim uz Adventska događanja da nam se jave: dobro nam došli i stariji i mlađi!

 

 1. Stigli su kalendari za sljedeću 2018. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.

 

 1. Podsjećamo vas da u svoje molitve uključite našu zajedničku nakanu ZA USPJEH FRANJEVAČKIH PUČKIH MISIJA u našoj vjerničkoj zajednici, kako bi one po misionarima donijele ploda u našim životima. Za tu prigodu sastavili smo posebnu molitvu za uspjeh Misija i dobrotom TISKARE RADOČAJ otisnuli je na prigodni letak kojega će vam ministranti podijeliti pri izlazu iz crkve. Preporučamo vam ovu prigodnu molitvu da je molite svakodnevno: osobno ili zajednički u svojoj obitelji. U veliku molitvenu pripravu uključile su se i klauzurne sestre KLARISE u Požegi i u Zagrebu, te sestre Kćeri Srca Isusova iz Lasinja. Sve one obećale su nam, da će nas kroz ovo vrijeme priprave pratiti u svojim molitvama, a posebno sljedeće godine u tjednu samih Misija kada će osobno svakodnevno nas prikazivati na svetim misama te vršiti za nas pokoru, neke su čak obećale da će postiti o kruhu i vodi. Hvala im na tome! Neka se Bog po svima nama proslavi!

 

 1. Vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 1100 kn za nabavu novih tepiha. Zahvaljujemo se i preporučamo nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.