Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu (13.11.2016.)

Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu (13.11.2016.)

           

 1. U iduću nedjelju 20. studenoga sveti će otac zatvaranjem svetih vrata zaključiti JUBILEJ GODINE MILOSRĐA. Danas će svetom misom u 11,00 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, pomoćni zagrebački biskup, mons. Ivan Šaško zatvoriti Godinu Milosrđa. I mi zahvalimo Bogu za sve darove koje smo po Njegovu milosrđu primili tijekom ove jubilarne godine. Nastojmo i u buduće živjeti i svjedočiti snagu Božjega milosrđa.

 

 1. Sutra, u ponedjeljak je blagdan sv. Nikole Tavelića, prvog hrvatskog svetca. Svete mise su u jutro u 8,00 sati i na večer u 18,00 sati.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde. Poslije mise je redoviti Biblijski susret. Dođite i upoznajmo Božju Riječ!

 

 1. U četvrtak je blagdan sv. Elizabete Ugarske, velike skrbnice siromaha, zaštitnice FSR-a i FRAME. Blagdan ćemo svečanije proslaviti večernjom svetom misom koju će predvoditi vlč. Dragutin Goričanec. Pozivamo sve vas, a osobito članove Franjevačkog svjetovnog reda i Frame.

 

 1. Umjesto četvrtka, u petak, će nakon večernje svete mise biti euharistijsko klanjanje kojega će animirati Molitvena zajednica “Tješitelji Milosrdnog Isusa” u svrhu molitve za nerođene. Poslije klanjanja nastaviti ćemo s vjeronaučnom poukom za odrasle.

 

 1. Slijedeće nedjelje povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača, zborovi naše župe (Mješoviti župni zbor, Vokalno instrumentalni sastav, Zbor FRAME i Dječji zbor) udruženim će snagama animirati večernju svetu misu i nakon nje nagraditi nas Mini koncertom. Dođimo i podržimo ih!

 

 1. U pred prostoru naše crkve, na improviziranom stalku izvjesili smo izabrane kandidate za IZBOR NOVOG SAZIVA ŽPV-a. Kako bi ih lakše mogli prepoznati, potrudili smo se uz njihova imena priložiti i slike s važnijim podatcima. Drugim krugom izbora na Prvu nedjelju došašća, 27. studenog 2016. izabrati ćemo 10 vrijednih članova, budućih suradnika ŽPV-a, koji će u suradnji sa župnikom brinuti o životu ove zajednice vjernika. Preporučamo vam u molitve ove izbore!

 

 1. Približava nam se vrijeme Došašća. Kao i svake godine na Trgu bana J. Jelačića postaviti ćemo veliki adventski vijenac. I ove godine prema našim skromnim mogućnostima ponuditi ćemo Adventski program. Događaj je to koji iz godine u godinu postaje prepoznatljiv u našem gradu kao i izvan njega. Molimo sve zainteresirane koji bi nam pripomogli u akcijama vezanim uz Adventska događanja da nam se jave.

 

 1. Kalendare za sljedeću 2017. godinu možete nabaviti u sakristiji ili župnom uredu.

 

 1. Ovoga smo tjedna promijenili sve žarulje na lusterima naše crkve i time ovaj prostor učinili svjetlijim i toplijim. Svim vrijednim radnicima na njihovom angažmanu, kao i vama darovateljima u novcu iskrena hvala. Za nove LED žarulje potrošili smo 4 000,00 kn.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila uz kojega dobivate i Bilten Sluge Božjeg fra Alekse Benigara. Iz Glasa Koncila izdvajamo: Obitelj se posvađala zbog nasljedstva. Kako popraviti narušene odnose?