Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu (18. 11. 2018.)

 1. Danas se u cijeloj Crkvi obilježava 2. svjetski dan siromaha kojim nam papa posvješćuje da su nam siromasi blago koje primamo od svoga Gospodina. Siromasi nam pomažu izaći iz naših sebičnosti i uče nas biti milosrdnima, darežljivima, suosjećajnima prema drugima. Vjernik se ne može biti samo riječima nego štoviše djelima. Povodom današnjega dana, volonteri našega župnoga Caritasa pripremit će u srijedu za naše korisnike zajednički objed.
 1. Obilazeći domove korisnika našega Caritasa, uvidjeli smo da u vrijeme zime oskudijevaju u ogrjevu. Stoga smo odlučili pokrenuti Karitativnu akciju “5 za 1” – uključi se i ti… Pet obitelji pomažu po 100,00 kn jednoj obitelji u potrebi za nabavu ogrjeva. Osnažimo svoje kršćansko zajedništvo u brizi za potrebite. Svoju donaciju možete ostaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

 

 1. Danas se cijela naša Domovina sjeća žrtve Vukovara i Škabrnje. Tim povodom večeras će u 18 sati i 11 minuta zazvoniti zvona sa svih naših crkava u Republici Hrvatskoj.

 

 1. Sutra, u ponedjeljak (19. studeni 2018.) u 19:30 sati je sastanak ŽPV i ŽEV-a.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde i zagovornika u našim osobnim potrebama. Poslije večernje svete mise vas pozivamo na “SUSRET S BOŽJOM RIJEČJU.”

 

 1. U četvrtak je blagdan svete Cecilije, pa svim pjevačima, orguljašima i ostalim glazbenicima naše crkve od srca čestitamo blagdan njihove zaštitnice, a sve vas pozivamo na večernju misu u 18:30 sati koju ćemo toga dana svečanije slaviti.

Poslije svete mise biti će župno klanjanje pred Presvetim kojega animiraju naše časne sestre Franjevke od BezgrešneMolimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U petak23. studenoga u 19:15 sati je II. susret roditelja i djece prvopričesnika.

 

 1. U subotu nastavljamo sa redovitim susretima djece i mladih:
MINISTRANTI u 9,00 sati

DJEČJI ZBOR u 11,00 sati

Franjevačka mladež – FRAMA u 19,30 sati.

 

 1. Sljedeće nedjelje, 25. studenoga pod svetom misom u 10:30 sati predstavit će nam se ovogodišnji kandidati za prvu svetu pričest. Djecu, njihove roditelje, krsne kumove i vjeroučitelje preporučamo u vaše molitve.

Istoga dana, poslije večernje svete mise u 19:30 sati, Franjevački svjetovni red ima svoju skupštinu.                                                                        

 

 1. 11Molimo sve zainteresirane koji bi nam pripomogli u akcijama vezanim uz Adventska događanja da nam se jave: dobro nam došli i stariji i mlađi!

 

 1. 12Stigli su kalendari za sljedeću 2019. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.                                                

 

 1. Ovoga tjedna vašom dobrotom smo prikupili 3.650,00 kn za obnovu krovišta samostana i crkve. Zahvaljujemo vam od srca i preporučamo se nadalje vašoj dobroti. Neka Bog blagoslovi vašu dobrotu.

 

 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na našem popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.

 

 1. Povodom blagdana sv. Elizabete, velike skrbnice siromaha, braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda nakon današnjih sv. misa dijelit će vam kruščiće sv. Elizabete s prigodnim duhovnim porukama i Ruže, a vi ih nagradite svojim darom s kojim će pomoći najpotrebnijima.

 

 1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.