Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu (19. 11. 2017.)

Župne obavijesti za 33. nedjelju kroz godinu (19. 11. 2017.)
 1. Po želji svetoga oca, pape Franje, danas se u cijeloj Crkvi obilježava 1. svjetski dan siromaha kojim nam papa posvješćuje da su nam siromasi blago koje primamo od svoga Gospodina. Siromasi nam pomažu izaći iz naših sebičnosti i uče nas biti milosrdnima, darežljivima, suosjećajnima prema drugima. Vjernik se ne može biti samo riječima nego štoviše djelima. Povodom današnjega dana, volonteri našega župnoga Caritasa organizirati će sutra za naše korisnike svetu misu, a potom za sve njih prirediti zajednički objed. Zahvaljujemo im na njihovoj ljubavi prema najpotrebnijima.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde i zagovornika u našim osobnim potrebama. Nakon večernje sv. mise je klanjanje s našim časnim sestrama Franjevkama od BezgrešneMolimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

Poslije klanjanja je redoviti Biblijski susret.

 1. U srijedu je blagdan svete Cecilije, pa svim pjevačima, orguljašima i ostalim glazbenicima naše crkve od srca čestitamo blagdan njihove zaštitnice, a sve vas pozivamo na večernju misu u 18:30 sati koju ćemo toga dana svečanije slaviti.
 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

Poslije mise svoj susret imaju KATEKUMENI.

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U petak24. studenoga u 19:15 sati je susret roditelja i djece prvopričesnika.
 1. U subotu, povodom sv. Cecilije, zaštitnice pjevača i zborova, članovi našeg Župnog mješovitog zbora sudjelovat će na već tradicionalnoj Dekanatskoj smotri zborova u Srcu Isusovom – Novi Centar.
 1. U subotu nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9:00 sati; LITURGIJSKA GRUPA (4. razred) u 10:00 sati;

DJEČJI ZBOR u 11:00 sati; FRAMA – Franjevačka mladež u 19:15 sati;

 1. Sljedeće nedjelje, 26. studenoga, pod svetom misom u 9 sati predstavit će nam se ovogodišnji kandidati za prvu svetu pričest. Djecu, njihove roditelje, krsne kumove i vjeroučitelje preporučamo u vaše molitve.

Istoga dana, poslije večernje svete mise koja počinje u 18:30, Franjevački svjetovni red ima svoju skupštinu.                                                                       

 

 1. Približava nam se vrijeme DošašćaNa Trgu bana Josipa Jelačića postaviti ćemo veliki adventski vijenac, te subotom ponuditi večernji Adventsko duhovni program. Molimo sve zainteresirane koji bi nam pripomogli u akcijama vezanim uz Adventska događanja da nam se jave: dobro nam došli i stariji i mlađi!
 1. Stigli su kalendari za sljedeću 2018. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
 1. Podsjećamo vas da se hrabro uključite u pripravu Franjevačkih pučkih misija svakodnevnom Molitvom za USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA: ona je snažno oružje u našim rukama! Ujedinimo se, jednodušno ustrajno molimo za zajedničku nakanu! Božji blagoslov i pomoć neće izostati!                 
 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na našem popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.
 1. Povodom blagdana sv. Elizabete, velike skrbnice siromaha, braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda nakon današnjih sv. misa dijeliti će vam kruščiće sv. Elizabete s prigodnim duhovnim porukama i Ruže, a vi ih nagradite svojim darom s kojim će pomoći najpotrebnijima.
 1. Za potrebe crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 1150 kn i 50 Eura. Zahvaljujemo se i preporučamo nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.