Župne obavijesti za 4. korizmenu nedjelju (11. 3. 2018.)

Župne obavijesti za 4. korizmenu nedjelju (11. 3. 2018.)
 1. Prošle smo nedjelje prikupili 2.500 kuna kao naš znak solidarnosti s vjernicima u Bosni i Hercegovini. Novac ćemo uplatiti na račun Zagrebačke nadbiskupije koja će ga proslijediti dalje Crkvi u BiH. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.
 1. Večeras (nedjelja, 11. ožujka 2018.) u 19:30 sati (poslije večernje svete mise )pozivamo vas na KORIZMENI KONCERT: “7 svetih žalosti” u organizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije. Nastupaju Mješovita pjevačka skupina Lovor KUD-a Korana Slunj, Sv. Antun Pokupska dolina, KUD Lađevčani Lađevac, Centar kulture Mahično i KUD Vrhovac.

 

 1. Večeras (nedjelja, 11.03.2018.) poslije večernje svete mise je SKUPŠTINA FSR-a u maloj vjeronaučnoj dvorani u samostanu.

 

 1. Sutra (ponedjeljak, 12. ožujka 2018.) sastanak je ŽPV-a i ŽEV-a u 19,15 sati.

 

 1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu, a poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SUSRETOM. Odazovimo se, prilika je to da bolje upoznamo Božju riječ i naučimo je konkretizirati u svakodnevnom životu.

 

 1. Najavljujemo vam de ćemo sljedećega utorka započeti pobožnost „13 utoraka“ pred blagdan sv. Antuna Padovanskog. Veliku pripremu za blagdan sv. Antuna animirat će naizmjenično fra Marino Kuzminski i fra Krunoslav Albert. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, potom molimo Večernju molitvu Crkve – Časoslov. Slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi, a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Pozivamo sve štovatelje sv. Antuna da sudjeluju u ovoj pobožnosti.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu, 16. lipnja, organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna”. Uz PADOVU, posjetit ćemo još dva svetišta povezana uz sv. Antuna: svetište ARCELLA – mjesto preminuća sv. Antuna, te svetište CAMPOSAMPIERO – mjesto gdje je sv. Antun imao viđenje djeteta Isusa. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna. Prijave primamo u sakristiji ili u župnom uredu.

 

 1. Župni vjeronauk održava se prema redovitom rasporedu.
 1. U srijedu je sastanak volontera Caritasa u 19:15 sati.

 

 1. 10. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec svibanj i lipanj.

 

 1. Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.
 1. Sljedeće nedjelje bit će deveti po redu KRIŽNI PUT PO GRADU kojega će predvoditi vlč. Antun Kolić, župnik župe sveta Tri Kralja sa Banije uz prisustvo svećenika iz dekanata. Obilaziti ćemo postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice, krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.

 

 1. Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas.

 

 1. Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, molimo vas da nam ih prijavite kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata ispovijedi, pričesti i bolesničkog pomazanja.
 1. Najavljujemo da ćemo i ove godine nabaviti dovoljnu količinu maslinovih grančica koje ćete si na Cvjetnicu, uz vaš dobrovoljni prilog za Caritas, moći uzeti na ulazima u crkvu.

 

 1. Zbog narušenog zdravstvenoga stanja fra Tomo Rumenjak je privremeno premješten u franjevački samostan u Varaždin na oporavak, gdje mu je omogućena svakodnevna veća medicinska skrb. Našega brata fra Tomu preporučamo u vaše molitve.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.