Župne obavijesti za 4. korizmenu nedjelju (26. 3. 2017.)

Župne obavijesti za 4. korizmenu nedjelju (26. 3. 2017.)

        

 1. Naš je nadbiskup povodom 330. obljetnice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske proglasio za Zagrebačku nadbiskupiju Godinu svetoga Josipa koja je započela 19. ožujka ove, a trajat će do 19. ožujka iduće godine. U duhu ovoga proglasa i mi ćemo u našoj crkvi sa više žara obavljati pobožnost sv. Josipu srijedom uz večernju misu, a i pridružit ćemo se drugim slavljima i hodočašćima koja će se organizirati na razini nadbiskupije. Molimo zagovor sv. Josipa za naše obitelji, za čistoću srca, za umiruće, a na osobit način za našu Domovinu.

 

 1. Prošle smo nedjelje prikupili 2.150,00 kuna kao naš znak solidarnosti s vjernicima u Bosni i Hercegovini. Novac ćemo uplatiti na račun Nadbiskupije, koja će ga proslijediti dalje. Od srca hvala na vašoj velikodušnosti.

 

 1. Bliži se svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega za kojega se treba na vrijeme pripraviti. Jedan od oblika priprave je svakako i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti o rasporedu ispovijedanja, no ispovjediti se možete i ranije, uvijek uz svetu misu, kako radnim danom, tako i nedjeljom. Molimo vas da ispovijed ne odgađate za zadnji čas.

 

 1. Ukoliko kod kuće imate teško pokretnih i nemoćnih bolesnika, javite nam telefonom, kako bismo ih mogli posjetiti i donijeti im prije Uskrsa utjehu svetih sakramenata ispovijedi, pričesti i bolesničkog pomazanja.

 

 1. Najavljujemo da ćemo i ove godine nabaviti određenu količinu maslinovih grančica, koje ćete si na Cvijetnicu, uz prilog za Caritas moći uzeti na ulazima u crkvu.

 

 1. Danas (nedjelja 26.03.2017.) poslije večernje svete mise je SKUPŠTINA Franjevačkog svjetovnog reda.

 

 1. Sutra (u ponedjeljak 27.03.2017.) je sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u 19,00 sati.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga utorka nam u goste stiže fra Silvio Šćepanović kapelan iz Hrvatske Kostajnice. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Pozivamo sve štovatelje sv. Antuna da sudjeluju u ovoj pobožnosti.

 

 1. U utorak poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SATOM.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

 

 1. U našoj je crkvi tijekom korizme pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 17:30 sati.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje.

 

 

 1. U petak pobožnošću Križnoga puta u 17,30 sati, svetom misom i prigodnom katehezom o 10 Božjih zapovijedi nastavljamo s našom KORIZMENOM DUHOVNOM OBNOVOM, pod geslom “USTAT ĆU i POĆI K SVOME OCU!” Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

 

 1. U subotu je u 15 sati Cenakulo.

 

 1. Od ove SUBOTE večernje svete mise su ljetnim rasporedom u 18:30 sati.

 

 1. U subotu je susret ministranata u 9 sati; mali pjevači u 10 sati, te Franjevačka mladež ima svoj susret u 19 sati.

 

 1. Slijedeće nedjelje je osmi po redu KRIŽNI PUT PO GRADU kojega će predvoditi karlovački dekan vlč. Dražen Karačić uz prisustvo svećenika iz dekanata. Obilaziti ćemo postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice i krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.

 

 1. Caritas naše župe potražuje dvoja kolica za djecu: jedna za novorođenče a druga za malo starije dijete.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Kao znak zahvalnosti, svake prve nedjelje u mjesecu služimo misu za naše dobročinitelje. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.