Župne obavijesti za 4. nedjelju došašća (20. 12. 2020.)

1. Zahvaljujemo vam na vašem daru prikupljenom prošle nedjelje za potrebe biskupijskog Caritasa. Zauzetošću i trudom, naši volonteri Caritasa pomogli su 50-ak obitelji potrebnim namirnicama, te 12 obitelji u nabavi ogrijeva. Hvala im na tomu.

2. Naši izviđači Vladimir Nazor iz Karlovca, donijeli su nam Betlehemsko svjetlo ljubavi i mira. Betlehemsko svjetlo možete uzeti i ponijeti ga u svoje domove.

3. Večeras (nedjelja 20.12.2020.) vas pozivamo da nam se pridružite u 20:00 sati, na online OBITELJSKU ADVENTSKU KATEHEZU kao pripravu za Božić, na temu kako se pripraviti za sakramenat Ispovijedi, koju će te moći pratiti putem YouTube kanala FRANJEVCI KARLOVAC.

4. U tijeku su mise zornice, svakoga dana u 6, 7 i u 8 sati, te misa večernja u 18:30 sati.

5. Ispovijedat ćemo do Badnjaka dopodne, pola sata prije svih svetih misa. Pod misama bdijenja i na sam blagdan Božića nećemo ispovijedati. Molimo vas da pri tome poštujemo epidemiološke mjere: nosimo zaštitnu masku, dezinficirajmo ruke te držimo udaljenost jedni od drugih od 2 metra.

6. Prema novim epidemiološkim mjerama, odobreno nam je za blagdane Badnjaka i Božića mogućnost da primimo više osoba u prostor crkve za vrijeme svetih misa. Prema tome moći ćemo po svakoj svetoj misi primiti 60 osoba u crkvu. Nakon Božića mjere se vraćaju na prvotno ograničenje.

7. Na sam BADNJAK, u 8 sati je posljednja misa zornica ove godine. Prema odluci Stožera mise polnoćke trebaju završiti do 22 sata.Stoga je na Badnjak RASPORED SVETIH MISA BDIJENJA kod nas ovakav: u 18:30, u 19:30 i u 20:30 sati.

8. U petak, na BOŽIĆ, svete mise su ovim RASPOREDOM: u 7:30, 9, 10:30, 12, 17 i u 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

9. Na Božić u 16:00 sati biti će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu! – Naša će crkva na Božić biti otvorena tijekom cijeloga dana, kako biste se mogli pokloniti i pomoliti Isusu u jaslicama.

10. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.

11. U subotu, na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su BLAGDANSKIM RASPOREDOM u 8, 9 i u 18:30 sati.

12. U subotu 26. prosinca 2020., započinjemo sa blagoslovom obitelji u 14:00 sati

.13. RASPORED I UPUTE ZA BLAGOSLOV OBITELJI kao i RASPORED SVETIH MISA U BOŽIĆNE DANE u našoj crkvi otisnuli smo na prigodnom listiću kojega možete uzeti pri izlazu iz crkve ili vjeronaučne dvorane.

14. Kalendare za sljedeću 2021. godinu možete nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

15. Zahvaljujemo vam od srca za svaki oblik potpore, za vašu molitvu, riječi ohrabrenja, svjedočanstva. Neka Vam Gospodin uzvrati stostruko za sve čime nas podupirete!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.