Župne obavijesti za 4. nedjelju došašća (22. 12. 2019.)

 • Zahvaljujemo vam na daru prikupljenom prošle nedjelje za potrebe stradalih od potresa u Albaniji.

– Prigodom Božićnih blagdana, zauzetošću i trudom, naši volonteri Caritasa pomogli su 60-ak obitelji potrebnim namirnicama, a 10 obitelji pomogli smo sa po dva metra drva za potrebe ogrijeva.

 • Misu zornicu imamo još sutra i na Badnjak.
 • U utorak (24. prosinca 2019.) na Badnjak, u 18:30 sati slavit ćemo misu bdijenja – malu polnoćku uz sudjelovanje djece OŠ Dragojle Jarnević, koja su pripremila prigodni božićni program. Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 24 sata, koju će predvoditi mons. Ivan Šaško, zag. pom. biskup.

Na zamolbu policije podsjećamo vas da kršćani veselje i radost ne izražavaju pucnjavom, nego pjesmom i molitvom, kako u crkvi, tako i u svojim obiteljima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.

 • U srijedu, na Božić, mise su po uobičajenom nedjeljnom rasporedu u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

Na Božić u 16:00 sati bit će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji, dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu!

– Naša će crkva na Božić biti otvorena tijekom dana, uz kratku stanku od 12 do 14 sati, kako biste se mogli pokloniti i pomoliti Isusu u jaslicama.

 • Pozivamo vas na scenski prikaz Isusovog rođenja – živih jaslica na Trgu bana Josipa Jelačića, – u utorak na Badnjak 24.12.2019. poslije dječje polnoćke u 19:50 sati

               – u petak  27.12.2019. u 19 sati

               – te u nedjelju, na Sv. Obitelj  29.12.2019. u 19:30 sati

Scenografija prikazuje rodno mjesto Betlehem u kojem se nalazi krčma, konačište, štala za životinje, bunar, most, Isusova rodna štalica. Uprizorenje traje svega 15-ak minuta, a atmosferu najradosnijeg kršćanskog blagdana dočarat će nam Sveta obitelj, mudraci, pastiri, anđeli, domaće životinje: magarac, konj, koze i ovce itd.

 • Potičemo vas da u ove Božićne dane više vremena provedete u obiteljskom zajedništvu, u molitvi i pjesmi, a dobro je ovih dana češće doći i u crkvu na svetu misu.
 • U četvrtak, na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati. Poslije večernje svete mise u 19:30 sati održati će se Tradicionalni božićni koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora” i Folklornog ansambla “Matija Gubec”.
 • U četvrtak započinjemo s blagoslovom obitelji u 14:00 sati. Raspored blagoslova obitelji, kao i raspored svetih misa i božićnih koncerata u božićne dane u našoj crkvi, otisnuli smo na prigodnom listiću kojega možete uzeti pri izlazu iz crkve. Radujući se susretu s vama u vašem obiteljskom domu želimo moliti blagoslov vašeg doma i svih članova vaše obitelji. Naše obitelji ove godine pohode župnik fra Krunoslav Albert, kapelan fra Marino Kuzminski, te fra Ervin Jozić iz Zagreba u pratnji naših ministranta.
 • Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio, neka se prijavi u župnom uredu.
 • U sakristiji možete nabaviti kalendare za 2020. godinu.
 • I ove godine naši vrijedni kreativci članovi udruge Ozračje ljubavi sa suradnicima pripremili su nam IZLOŽBU Božićnih JASLICA koju možete razgledati do kraja siječnja u prostoru našega Franjevačkog muzeja u vrijeme radnog vremena. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.
 • Na srce vam stavljamo krovište naše crkve. Zahvaljujemo vam na darovima kojima nam pomažete ovo veliko djelo privesti kraju. Neka Gospodin nagradi vašu dobrotu.

U predvorju crkve kod ulaza u Lauretansku kapelu postavili smo ploču na kojoj smo prikazali program obnove kompleksa franjevačkog samostana u fazama. Prikazali smo vam u slici zatečeno stanje krovišta, stanje nakon obnove te vrijednost investicije. Sljedeće godine nas čeka treća faza obnove – sanacija zvonika. Konstrukcija zvonika je zadnji puta rađena 1859. godine. U tijeku je priprema dokumentacije. Stavljamo vam na srce ovaj važan projekt.

 • Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. Svi koji ste se pribilježili da u četiri naredne nedjelje primate novi broj Glasa Koncila možete podići svoj primjerak na izlazu iz crkve. Molio bih sve zainteresirane koji bi u buduće primali Glas Koncila da mi se dođu prijaviti u sakristiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.