Župne obavijesti za 4. nedjelju došašća (23. 12. 2018.)

 1. Zahvaljujemo vam na vašem daru prikupljenom prošle nedjelje za potrebe biskupijskog i župnog Caritasa. Zauzetošću i trudom, naši volonteri Caritasa pomogli su 60-ak obitelji potrebnim namirnicama te 10 obitelji u nabavi ogrijeva. Hvala im na tomu.

 

 1. Sinoć su članovi Karlovačkog počasnog voda u našu crkvu donijeli Betlehemsko svjetlo ljubavi i miraBetlehemsko svjetlo možete uzeti i ponijeti ga u svoje domove.

 

 1. Sutra (ponedjeljak, 24. prosinca 2018.), na Badnjak u 6 sati je posljednja zornica ove godine, a u 18:30 sati ćemo slaviti misu bdijenja – malu polnoćku uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program. Svečanu misu polnoćku slavit ćemo u 24 sata, a predvodit će ju mons. Ivan Šaško, zag. pom. biskup.

Na zamolbu policije podsjećamo vas da kršćani veselje i radost ne izražavaju pucnjavom, nego pjesmom i molitvom, kako u crkvi, tako i u svojim obiteljima. Jednako tako policija moli povećanu pažnju prilikom upravljanja motornim vozilima, kao i prilikom kretanja pješaka.

 

 1. U utorak, na Božićmise su po uobičajenom nedjeljnom rasporedu u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

– Na Božić u 16:00 sati bit će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji, dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu!

– Naša će crkva na Božić biti otvorena tijekom dana, uz kratku stanku od 12 do 14 sati, kako biste se mogli pokloniti i pomoliti Isusu u jaslicama.

 

 1. Pozivamo vas na scenski prikaz Isusovog rođenja – živih jaslica na Trgu bana Josipa Jelačića, – na Badnjak 24.12.2018. prije dječje polnoćke u 18 sati

prije glavne polnoćke u 23 sata

– u četvrtak  27.12.2018. u 17 sati

– te u nedjelju, na sv. obitelj  30.12.2018. u 17 sati

 1. Potičemo vas da u ove Božićne dane više vremena provedete u obiteljskom zajedništvu, u molitvi i pjesmi, a dobro je ovih dana češće doći i u crkvu na svetu misu.

 

 1. U srijedu, na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati. Poslije večernje svete mise u 19:30 sati održati će se Tradicionalni božićni koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora”.

 

 1. U srijedu započinjemo s blagoslovom obitelji u 14:00 sati. Raspored blagoslova imate u novom broju Župnoga lista kojega možete nabaviti pri izlazu iz crkve ili u sakristiji. Radujući se susretu s vama u vašem obiteljskom domu, želimo moliti blagoslov vašeg doma i svih članova vaše obitelji. Naše obitelji ove godine pohode župnik fra Krunoslav Albert, kapelani fra Marino Kuzminski i fra Radovan Ćorić te fra Ervin Jozić iz Zagreba u pratnji naših ministranta. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio neka se prijavi u župnom uredu.

 

 1. U četvrtak je župno euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za sljedeću 2019. godinu kao i već spomenuti novi broj Župnoga lista, koji nam na 147 stranica u boji donosi sliku života vjernika u našim župama a i rasporede Blagoslova kuća.

 

 1. I ove godine naši vrijedni kreativci gđa Vesna Beg i članovi udruge Ozračje ljubavi sa suradnicima, pripremili su nam IZLOŽBU Božićnih JASLICA i Zimskih motiva koju možete razgledati do 07. siječnja 2019. u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice, kao i u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole, te na Starom placu. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.
 1. Raspored blagoslova obitelji, kao i raspored svetih misa i božićnih koncerata u božićne dane u našoj crkvi otisnuli smo na prigodnom listiću kojega možete uzeti pri izlazu iz crkve.

 

 1. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed zahvaljujemo.

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 2.900,00 kn i 50 Eura. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila i Brata Franje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.