Župne obavijesti za 4. nedjelju došašća (24. 12. 2017.)

 1. Zahvaljujemo vam na vašem daru prikupljenom prošle nedjelje za potrebe biskupijskog i župnog Caritasa. Zauzetošću i trudom, naši volonteri Caritasa pomogli su 60 obitelji potrebnim namirnicama. Hvala im na tomu.
 1. Večeras pod svetom misom u 18:30 sati slavit ćemo misu bdijenja, MALU POLNOĆKU uz sudjelovanje djece koja su pripravila prigodni program, a svečanu misu polnoćku slavit ćemo u ponoć u 24 sata, koju će izravno prenositi TREND TV.

 

– Poslije MALE POLNOĆKE – naši prvopričesnici u zajedništvu sa svojim roditeljima, pripremili su nam novo iznenađenje – IZLOŽBU JASLICA u vjeronaučnoj dvorani.

 1. U ponedjeljak, na Božićmise su po uobičajenom nedjeljnom rasporedu u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. Svetu misu u 10:30 sati predvodi mons. Ivan Šaško, zag. pom. biskup. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

– Na Božić u 16:00 sati biti će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu!

– Naša će crkva na Božić biti otvorena tijekom dana, uz kratku stanku od 12 do 14 sati, kako biste se mogli pokloniti i pomoliti Isusu u jaslicama.

 

 1. Pozivamo vas da u ove Božićne dane više vremena provedete u obiteljskom zajedništvu, u molitvi i pjesmi, a dobro je ovih dana češće doći u crkvu na euharistiju.

 

 1. U utorak, na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati. Poslije večernje svete mise u 19:30 sati održati će se Tradicionalni božićni koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora” i Folklorne družine “Vuga”.
 1. U utorak, započinjemo s blagoslovom obitelji u 14:00 sati. Raspored blagoslova imate u novom broju Župnoga lista kojega možete nabaviti pri izlazu iz crkve ili u sakristiji. Radujući se susretu s vama u vašem obiteljskom domu, želimo moliti blagoslov vašeg doma i svih članova vaše obitelji. Naše obitelji ove godine pohode župnik fra Krunoslav Albert, kapelan fra Marino Kuzminski te fra Marko Rudec iz Zagreba u pratnji naših ministranta.
 1. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio neka se prijavi u župni ured.

Blagoslov obitelji je jedan od izraza naše vjere i ne bi ga trebalo zanemariti. Trenutak je to da se svećenik nađe s ukućanima i moli baš za vaše potrebe, zdravlje i sreću.

 1. U četvrtak poslije večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

 

 1. U nedjelju slavimo blagdan Svete Obitelji, ali i Silvestrovo, pa ćemo u 18:30 slaviti svečanu misu zahvalnicu kod koje ćemo čuti godišnji izvještaj o životu i djelovanju naše župne zajednice.

 

                                                                                             

U sakristiji možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu kao i već spomenuti novi broj Dekanatskog lista, koji nam na 147 stranica u boji donosi sliku života vjernika u našim župama a i rasporede Blagoslova kuća.

 

 1. Za potrebe crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 1.700,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Svima koji su se potrudili oko uređenja naše crkve i jaslica od srca hvala!
 1. 12. I ove godine naši vrijedni kreativci pripremili su nam IZLOŽBU JASLICA i Zimskih motiva koju možete razgledati do 07. siječnja 2018. u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice, kao i u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.

 

 1. Prigodom Božića, Franjevačka mladež vam pri izlazu iz crkve nudi na prodaju kolače i ukrasne svijeće kako bi prikupili novce za svoje djelovanje. Nagradite ih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.