Župne obavijesti za 4. nedjelju kroz godinu (28. 1. 2018.)

Župne obavijesti za 4. nedjelju kroz godinu (28. 1. 2018.)
 1. U sklopu prekjučerašnje manifestacije “Noći Muzeja ” naš je muzej posjetilo 618 posjetitelja. Zahvaljujemo svim volonterima koji su nam pomogli organizirati i svojim dežurstvima pripomoći da se ova akcija lijepo održi. Posebna hvala ide našim posebnim sportskim gostima sestri Barbri Čavlina iz Družbe Franjevki od Bezgrešne iz Šibenika nositeljici crnog pojasa u karateu, koja je za vrijeme manifestacije održala nekoliko svojih radionica te fra Rikardu Patafta koji je pred 50 godina u karlovački samostan uveo stol za stolni tenis i koji je otad postao pomoćno prateće sredstvo u evangelizaciji naše mladeži. Fra Rikard je unatoč svojim godinama pokazao zavidnu spretnost pa je zaigrao tenis s mnogim posjetiocima.

 

 1. Večeras je nakon svete mise skupština FSR-a.

 

 1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom – zaštitniku Karlovačke zvijezde.

 

 1. 4. Vjeronauk za prvopričesnike se održava po redovitom rasporedu.

Ostali razredi, vjeronauk započinju u veljači.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje sa zajedničkom nakanom ZA USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi. Misije su nam sve bliže! Potičemo vas i ohrabrujemo da ustrajno molite za USPJEH MISIJA, kako bi Duh Sveti po misionarima u ovim misijama dotaknuo naša srca. Pripremamo vam bogati program. O detaljima ćemo uskoro progovoriti. Kroz Misije će sudjelovati 16 misionara (svećenika, časnih sestara, bogoslova), 12 franjevačkih novaka, 12 franjevačkih bogoslova, dva bračna para, te 14 mladih iz glumačkog ansambla iz Koprivnice. Sve skupa 58 sudionika. Sve njih će trebati kroz tjedan dana hraniti i pojiti. Pa se utječemo u vašu pomoć bilo u naravi bilo u novcu. Svaki i najmanji dar od srca biti će koristan i blagoslovljen.

 

– Poslije klanjanja svoj mjesečni susret imaju medicinske sestre.

 

 1. U petak na Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnicu, blagoslov svijeća će biti uz sve svete mise koje se slave po blagdanskom rasporedu u 8, 9 te u 18:30 sati.

Ako vrijeme dopusti na večernjoj svetoj misi biti će procesija sa svijećama.

– Istoga dana je i Dan posvećenog životapa vam u molitve preporučamo nova redovnička zvanja, kao i vjernost Bogu svih redovnika i redovnica.

– Na Svijećnicu započinjemo Devetnicu Gospi Lurdskoj u 18 sati, moleći pobožnost krunice i litanije Majci Božjoj.

– Petak je prvi u mjesecu, prilika za svetu ispovijed bit će od 18 sati. Euharistijsko klanjanje i posveta Presvetom Srcu Isusovu bit će nakon večernje svete mise.

 

 1. U subotu se spominjemo svetoga Blaža, biskupa i mučenikaPrema običaju Crkve, nakon svete mise moći ćete pristupiti svećeniku i primiti blagoslov grla.
 1. Pozivamo vas u subotu 3. veljače 2018. na pješačko hodočašće u Krašić blaženom Alojziju Stepincu. Polazak je ispred naše crkve u 9:15 sati. U Krašiću je pobožnost križnog puta u 15:00 sati, a sv. misa u 16:00 sati. Svi zainteresirani neka se prijave najkasnije do utorka na večer, kako bi se mogao organizirati autobusni prijevoz iz Krašića do Karlovca. Cijena prijevoza je 20 kn.

– Vjernici koji žele hodočastiti u oba smjera u Krašić neka se također prijave. Polazak autobusa je u 14:30 sati ispred samostana.

Ovo je lijepa inicijativa da se kao župa u zajedništvu jedni s drugima priključimo ovome hodočašću: djeca, mladi, stariji, obitelji, svi koji mogu hodati.

 

 1. 9. Povodom završetka Druge Sinode zagrebačke nadbiskupije i proslave Stepinčeva, u subotu 10. veljače 2018., Karlovački dekanat organizira hodočašće u katedralu. Polazak autobusa je u 16:00 sati, sveta misa je u 19:00 sati. Cijena autobusa je 40 kn. Zbog samih priprava Franj. pučkih misija, nismo u mogućnosti organizirati ovo hodočašće, zato vas potičemo da u koliko ste zainteresirani za hodočašće da se prijavite u našim susjednim župama u Novi centar ili na Baniji.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.