Župne obavijesti za 4. nedjelju kroz godinu (29. 1. 2017.)

Župne obavijesti za 4. nedjelju kroz godinu (29. 1. 2017.)

 

 1. U sklopu prekjučerašnje manifestacije “Noći Muzeja grada Karlovca”, naš muzej je posjetilo 380 posjetitelja. Zahvaljujemo svim volonterima koji su nam pomogli organizirati i svojim dežurstvima pripomoći da se ova akcija lijepo održi.

 

 1. Ovaj tjedan se prema rasporedu nastavljaju vjeronaučni susreti svih vjeronaučnih skupina: za druge i sedme razrede, te prvopričesnike i krizmanike.

 

 1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom. Poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SATOM. U ovim zimskim večerima družimo se s Božjom Riječju.

 

 1. U četvrtak, je blagdan Svijećnice / Prikazanje Gospodinovo u Hramu sv. mise su blagdanskim rasporedom: 8; 9 i 18h. Na početku svake sv. mise je blagoslov svijeća. Ako vrijeme dopusti na večernjoj svetoj misi u 18:00 sati biti će procesija sa svijećama. Za tu prigodu moći ćete kupiti kod nas prigodne svijeće prije svetih misa i time svojim darom pomoći potrebnima našeg župnog Caritasa. Nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje.

 

 1. Na Svijećnicu započinjemo Devetnicu Gospi Lurdskoj u 17:30h, moleći pobožnost krunice i litanije Majci Božjoj.

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, prilika za sv. ispovijed prije mise.

 

 1. U petak se spominjemo svetoga Blaža, biskupa i mučenika. Prema običaju Crkve, nakon svete mise moći ćete pristupiti svećeniku i primiti blagoslov grla.

 

 1. U subotu je CENAKUL u 15 sati – krunica, sv. misa i klanjanje.

                                            

 1. Pozivamo vas na pješačko hodočašće u Krašić blaženom Alojziju Stepincu u subotu 4. veljače. Polazak je ispred naše crkve u 9:00h. U Krašiću je pobožnost križnog puta u 15:00h, a sv. misa u 16:00h. Svi zainteresirani neka se prijave u župni ured ili poslije sv. misa u sakristiji najkasnije do srijede na večer, kako bi se mogao organizirati autobusni prijevoz iz Krašića do Karlovca. Cijena prijevoza je 20 kn. Ovo je lijepa inicijativa da se kao župa u zajedništvu jedni s drugima priključimo ovome hodočašću: djeca, mladi, stariji, obitelji, svi koji mogu hodati.

 

 1. Najavljujemo sastanak ŽPV-a u ponedjeljak 06. veljače 2017. u 19,00 h.

 

 1. 29. i 30. travnja ove godine, u Vukovaru se održava Susret hrvatske katoličke mladeži. Pozivamo sve zainteresirane mlade da se prijave za ovaj susret.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.