Župne obavijesti za 5. korizmenu nedjelju (2. 4. 2017.)

 

 1. Danas popodne (nedjelja 02. travnja 2017.) u 15,30 sati je KRIŽNI PUT PO GRADU kojega će predvoditi karlovački dekan vlč. Dražen Karačić uz prisustvo svećenika iz dekanata. Obilaziti ćemo postaje: mjesta gdje su nekada stajale crkve, kapelice i krajputaši i gdje su stradavali nevini ljudi. Križni put kreće iz crkve Presvetog Trojstva u 15:30 sati, a završit će svetom misom oko 18:30 sati.

 

 1. U utorak i srijedu, ispovijedati ćemo našu bolesnu i stariju braću i sestre po kućama. Dan ranije, ćemo se najaviti telefonom.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga utorka nam u goste stiže fra Gordan Propadalo kapelan iz Klanjca (nekadašnji kapelan naše župe, vjerujem da ga se mnogi sjećate). Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Pozivamo sve štovatelje sv. Antuna da sudjeluju u ovoj pobožnosti.

 

 1. U utorak poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SATOM.

 

 1. Ove srijede 05. travnja od 17,00-18,00 sati, prigodom Uskrsnih blagdana, volonteri našega Caritasa dijeliti će namirnice našim korisnicima.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja svoj redoviti mjesečni susret ima Udruga katoličkih medicinskih sestara i tehničara.

 

 1. U petak je Velika Uskrsna ispovijed (dopodne od 7,00-10,00 sati i popodne od 16,30 -18,30 sati). Upozorite i druge, a napose potaknite djecu da dođu na ispovijed.

 

 1. Ovoga petka je naša posljednja KORIZMENA DUHOVNA PRIPRAVA pred blagdan Uskrsa, pod geslom “USTAT ĆU i POĆI K SVOME OCU!” Započeti ćemo je pobožnošću Križnoga puta u 18,00 sati, potom svetom misom i prigodnom katehezom o 10 Božjih zapovijedi.

 

 1. Slijedeće nedjelje je blagdan Cvijetnice. Svete mise su u 7,30; 10,00 i u 18,30 sati. Pod svetom misom u 10,00 sati biti će svečana procesija i blagoslov maslinovih grančica na Trgu bana J. Jelačića i pjevati će se Muka Gospodina našega Isusa Krista.

 

 1. Maslinove grančice moći će te nabaviti već od ovoga petka u našoj crkvi uz vaš dragovoljni prilog za potrebe našeg župnog Caritasa.

 

 1. Na početku Korizme podijelili smo vam KORIZMENE KUTIJICE. U sljedeću nedjelju, na CVJETNICU, možete ih donijeti na bilo koju misu i odložiti u košaricu ispred glavnoga oltara. Sav sakupljeni dar u njima prinijeti ćemo na oltar kao uskrsni poklon za najpotrebnije našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što ste se odazvali na poziv dobra!

 

 1. Primamo vaš dar za uređenje Božjega groba, za kojega vam unaprijed zahvaljujemo.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Kao znak zahvalnosti, svake prve nedjelje u mjesecu služimo misu za naše dobročinitelje. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.