Župne obavijesti za 5. nedjelju kroz godinu (10. 2. 2019.)

 

 1. Povodom sutrašnjeg Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava na Gospu Lurdsku danas će (nedjelja 10.02.2019.) poslije dopodnevnih svetih misa, Udruga katoličkih medicinskih sestara besplatno mjeriti tlak i šećer u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana. Svi ste dobro došli! Sestrama zahvaljujemo na njihovom trudu!
 2. Još večeras i sutra nastavljamo s Devetnicom Gospi Lurdskoj. Pola sata prije večernje svete mise molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

 

 1. Sutra (ponedjeljak 11.02.2019.) slavimo blagdan Gospe Lurdske, pred čijim se likom u njezinoj kapeli mnogi od vas rado nađete donoseći joj svoje potrebe i zahvale. Svete mise su u 8 i 18:30 sati. Ako nas sutra vrijeme posluži, poslije večernje svete mise na Trgu bi bila procesija sa svijećama. Prigodne svijeće će te moći nabaviti kod nas pri ulazu u crkvu.

 

 1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

 

 1. Ove srijede (13.02.2019.) u velikoj Devetnici sv. Josipu naša župa hodočasti u Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu.

Za ovu prigodu, kao i prošlih godina, organiziramo pješačko hodočašće u svetište sv. Josipa. Polazak je ispred naše crkve u 17 sati za pješake. A ostali, ne pješaci čekajte nas na Dubovcu ispred svetišta u 17:30 sati.

 

 1. Vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

 1. U petak je susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika u 19:15 sati.

 

 1. U subotu 16.02.2019., uz pomoć braće i sestara FSR-a i Udruge katoličkih medic. sestara organizirati ćemo Bolesnički dan u našoj župi za naše starije, bolesne i nemoćne. Program susreta započinje molitvom i pjesmom u 9 sati, kada će biti prilika i za svetu ispovijed. Sveta misa i bolesničko pomazanje biti će u 10:00 sati. Poslije sv. mise biti će druženje u vjer. dvorani uz čaj, kavu i kolače, a medic. sestre će besplatno mjeriti tlak i šećer. Molimo vas, da nam toga dana dovezete svoje starije i bolesne ukućane, susjede, prijatelje. Organizirajte se! Učinimo im nešto lijepo. Biti će vam od srca zahvalni!

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 2.600,00 kn. Zahvaljujemo vam se i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: – Crkva u Hrvata je oklevetana; – o Stepinčevom spašavanju Židova; – mogu li mladi oživjeti opustošene krajeve u našoj domovini;

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.