Župne obavijesti za 5. nedjelju kroz godinu (4. 2. 2018.)

Župne obavijesti za 5. nedjelju kroz godinu (4. 2. 2018.)
 1. Danas crkva u Hrvata obilježava Dan života. U ovom vremenu naša je domovina sve siromašnija novim životima, više nas umire, nego li se rađa. Molimo na osobit način za naše obitelji da prihvate nove živote, ali i za one koji mogu pomoći da se mladi ljudi zaposle, pa na taj način steknu i materijalnu sigurnost za svoju djecu.

 

Prva je nedjelja u mjesecu, kada na osobiti način molimo za duhovna zvanja i novčanim prilozima pomažemo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

 

 1. Nastavljamo s Devetnicom Gospi Lurdskojpola sata prije večernje svete mise molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

 

 1. Sutra, u ponedjeljak 05. veljače 2018. je sastanak ŽPV-a i ŽEV-a u vjeronaučnoj dvorani s početkom u 19:30 sati.
 1. U utorak prije večernje mise molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom – zaštitniku Karlovačke zvijezde.

 

 1.  Vjeronauk za sve razrede nastavljamo prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje sa zajedničkom nakanom ZA USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi. Misije su nam sve bliže! Potičemo vas i ohrabrujemo da ustrajno molite za USPJEH MISIJA, kako bi Duh Sveti po misionarima u ovim misijama dotaknuo naša srca. Svi koji želite materijalno doprinijeti i pomoći ovim Misijama bilo u naravi ili u novcu možete to učiniti poslije svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Svaki i najmanji dar od srca biti će koristan i blagoslovljen.

 

– U četvrtak, poslije klanjanja svoj molitveni susret imaju braća i sestre iz FSR-a.

 

 1. Sa petka na subotu u sklopu priprema za Franjevačke pučke misije koje će se održati za dva tjedna pokrećemo i jednu veću molitvenu inicijativu. Radi se o CJELONOĆNOM KLANJANJU pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U PETAK, 09. veljače 2018., nakon večernje svete mise, izložit ćemo Presveto na klanjanje cijelu noć. Velike su duhovne potrebe svih nas. Želimo kroz malu žrtvu uskraćivanja sna u ovom klanjanju moliti za svakoga misionara koji će doći da bude nadahnut Duhom Svetim. Nadalje, molit ćemo i za svakoga našega župljanina, da Gospodin u njegovom srcu rasplamsa žar za duhovne vrijednosti.

VAŽNE NAPOMENE:

 1. Potrebno se upisati za dežurstvo. Papir i raspored nalazi se u sakristiji.
 2. Jedan od nas trojice fratara bit će cijelo vrijeme u Crkvi.
 3. Klanjanje završava u subotu ujutro svetom misom u 8:00 sati.
 4. Budi hvaljen i slavljen Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu
 1. U subotu ćemo uz večernju misu u 18:30 sati svečanije proslaviti spomen bl. Alojzija Stepinca. Ove se godine spominjemo 20. obljetnice beatifikacije našega blaženika.
 1. U nedjelju se spominjemo Gospe Lurdske. To je i međunarodni Dan bolesnika, pa ćemo toga dana osobito moliti za sve bolesnike. Ako nas vrijeme posluži pod večernjom svetom misom na Trgu bi bila procesija sa svijećama. Prigodne svijeće će te moći nabaviti kod nas pri ulazu u crkvu.
 1. Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava na Gospu Lurdsku sljedeće nedjelje, Udruga katoličkih medicinskih sestara besplatno će mjeriti tlak i šećer poslije dopodnevnih sv. misa.
 1. Pozivamo vas na OBITELJSKO POPODNE u naš franjevački samostan.

Uoči početka Franjevačkih pučkih misija u subotu 17. veljače 2018. organiziramo Obiteljsko popodne za bračne parove pod temom “KAKO UPRAVLJATI S VREMENOM”. Gosti predavači su bračni par ZRINKA I ZLATKO GREGOV. Zrinka Gregov je ujedno majka, baka, žena, profesorica, stručna savjetnica mnogim poznatim kompanijama u Hrvatskoj, angažirana vjernica u svojoj župnoj zajednici i kao takva je najkompetentnija zajedno sa suprugom, prenijeti nam vlastita iskustva upravljanja vremenom, upoznati nas s “Kradljivcima” našega vremena i pomoći nam pravilno organizirati svoje vrijeme.

Kroz to vrijeme organizirali smo animatore koji će čuvati djecu kako bi se roditelji mogli u potpunosti posvetiti svojim potrebama. Potrebno je prijaviti se za susret uz obvezno navođenje broja i uzrasta djece koju planirate povesti, kako bi naši animatori mogli pripremiti program sa djecom.

Obiteljsko popodne počinje okupljanjem u 16:00 sati, nakon čega slijedi predavanje i radionice za djecu. Obiteljsko popodne završit ćemo sa svetom misom i druženjem uz koje bismo mogli nešto i prigristi. Započnimo ove Misije u zajedništvu jedni s drugima. Dođite. Radujemo se vašem dolasku!

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.