Župne obavijesti za 6. nedjelju kroz godinu (11. 2. 2018.)

Župne obavijesti za 6. nedjelju kroz godinu (11. 2. 2018.)
 1. Danas se spominjemo Gospe Lurdske pred čijim se likom u njezinoj kapeli mnogi od vas rado nađete donoseći joj svoje potrebe i zahvale. Ako nas vrijeme večeras posluži, pod svetom misom na Trgu bi bila procesija sa svijećamaPrigodne svijeće će te moći nabaviti kod nas pri ulazu u crkvu.

 

 1. Povodom Svjetskog dana bolesnika danas u dopodnevnim satima, iza svetih misa, Udruga katoličkih medicinskih sestara u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana besplatno će mjeriti tlak i šećer. Sestrama zahvaljujemo na njihovom trudu!

 

 1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

 

 1. U srijedu (14. veljače 2018.) na Pepelnicu svete su mise po blagdanskom rasporedu u 8, 9 te u 18:30 sati. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete kod svete mise i obreda pepeljenja kako bismo zajedno u duhu obraćenja i pokore započeli sveto korizmeno vrijeme.

– Toga je dana, kao i na veliki petak, zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je i u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje od punoljetnosti, pa sve do šezdesete godine života.

 

 1. Vjeronauk za sve razrede nastavljamo prema redovitom rasporedu.

 

 1. Molitvena inicijativa 40 DANA ZA ŽIVOT, započinje ove srijede 14. veljače i traje do 25. ožujka 2018. Svaka župa u našem dekanatu određena je za jedan dan u tjednu kada bi trebala biti aktivnija. Župa Presvetog Trojstva ima dan srijedu. Molitveno bdijenje će se održavati pred Općom bolnicom u Karlovcu od 9 do 21 sati. Detaljne informacije pogledajte na Oglasnoj ploči.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise, euharistijsko je klanjanje sa zajedničkom nakanom ZA USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi.
 1. Tijekom korizme u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.
 1. Pozivamo vas na OBITELJSKO POPODNE u naš franjevački samostan.

Uoči početka Franjevačkih pučkih misija, u subotu 17. veljače 2018. u 16:00 sati, organiziramo Obiteljsko popodne za bračne parove pod temom “KAKO UPRAVLJATI VREMENOM”. Gosti predavači su bračni par ZRINKA I ZLATKO GREGOV.

Kroz to vrijeme organizirali smo animatore koji će čuvati djecu kako bi se roditelji mogli u potpunosti posvetiti ovom programu. Potrebno je prijaviti se za susret uz obvezno navođenje broja i dobi djece koju planirate povesti, kako bi naši animatori mogli pripremiti program sa djecom. Obiteljsko popodne završit ćemo sa svetom misom i druženjem. Započnimo ove Misije u zajedništvu jedni s drugima. Dođite. Radujemo se vašem dolasku!

 1. Franjevačke pučke misije su nam za tjedan dan! Potičemo vas i ohrabrujemo da ustrajno molite za USPJEH MISIJA kako bi Duh Sveti po misionarima u ovim misijama dotaknuo naša srca. Svi koji želite materijalno doprinijeti i pomoći ovim Misijama bilo u hrani ili u novcu možete to učiniti poslije svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Svaki i najmanji dar od srca biti će nama koristan, a vama blagoslovljen.
 1. 11. Sljedeće nedjelje, 18. veljače 2018., večernjom svetom misom u 18:30 sati svečano ZAPOČINJEMO FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE. Svetu misu predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, kao delegat našega uzoritog kardinala Josipa Bozanića. Pod svetom misom prisustvovat će 16 misionara koji će od biskupa primiti blagoslov za misijsko poslanje u ovim Misijama u našoj župi.

Za ovu priliku otisnuli smo vam letak “PROGRAM MISIJA” koji ćete dobiti pri izlazu iz crkve. Vidimo se na Misijama.

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.