Župne obavijesti za 6. vazmenu nedjelju (17. 5. 2020.)

  • Bogu hvala, već tri tjedna svakodnevno slavimo svetu misu s narodom. Još uvijek zbog zdravstvenih mjera, mnogima nije omogućeno sudjelovati na našim vjerničkim okupljanjima. Na srcu su nam posebno starija braća i sestre, ali i svi drugi koji zbog rizične situacije ili drugih prepreka, ne usuđuju se nama pridružiti. U duhu povezani jedni s drugima kao jedno Tijelo, ugradimo ih u svoje molitve.
  • Večeras (nedjelja 17. svibnja 2020.) nakon svete mise u crkvi je sastanak roditelja ovogodišnjih kandidata za prvu svetu pričest.
  • Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM s početkom u 18:15 sati. Molitvom krunice Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane.
  • Pozivamo vas u utorak na “Pobožnost 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
  • U četvrtak na blagdan Uzašašća Gospodnjega svete mise su po blagdanskom rasporedu u 8 i u 9 sati prije podne, te večernja sveta misa u 18:30 sati. Nakon večernje svete mise zadržati ćemo se na euharistijskom klanjanju pred Presvetim kojega animiraju naše časne sestre. Molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.
  • ISPOVIJED: kako u korizmi nije bila uskrsna ispovijed potičemo Vas i pozivamo da se ispovjedite. Ispovijedamo od ponedjeljka do subote u samostanskom dvorištu pored vjeronaučne dvorane, dopodne od 11 do 12 sati i poslijepodne od 17 do 18 sati.
  • Od sljedeće nedjelje 24. svibnja pa do petka 29. svibnja 2020. naša župa i samostansko bratstvo biti će časni domaćin, đakonima naše Franjevačke provincije, koji će kod nas imati duhovne vježbe kao pripravu za svećeničko ređenje koje će se ove godine održati u Mariji Bistrici 20. lipnja u 10 sati. Njih trojicu: fra Sinišu Pucića, fra Ivicu Janjića i fra Davida Sedlara kao i ostale svećeničke kandidate Zagrebačke nadbiskupije preporučamo u vaše molitve. Također se utječemo vašoj dobroti da nam i u svojim mogućnostima materijalno pripomognete u ovoj organizaciji.
  • Odlukom Vrhovne uprave Družbe sestara franjevki od Bezgrešne ukida se djelovanje časnih sestara u našem samostanu i župi Presvetoga Trojstva. Nakon 64. godine djelovanja sestara u Karlovcu, Uprava Družbe sestara teškoga srca, zbog pomanjkanja duhovnih zvanja u svojoj zajednici, zbog nemoći, bolesti i starosti sadašnjih sestara, donosi za sve nas ovu tešku odluku. Prije njihovoga odlaska krajem lipnja, kao vjernici ove samostanske i župne zajednice prirediti ćemo misu zahvalnicu za sve sestre koje su prošle kroz ovo proteklo razdoblje i Bogu zahvaliti za njihov predan, odan i maran rad u službi nama braći franjevcima i vama vjernicima. A do tada preporučimo ih u svoje molitve.
  • Zbog zdravstvenih mjera, uobičajeno skupljanje milostinje se trenutno ukida, pa vas molimo da vaš dar za održavanje crkve i samostana te naših životnih potreba ostavite u košarici kod izlaznih vrata na čemu vam se od srca zahvaljujemo.
  • Zahvaljujemo vam na vašoj odgovornosti, podršci, strpljivosti i susretljivosti u obdržavanju propisanih mjera koje nam svima omogućavaju nesmetano i dostojanstveno slaviti svetu misu. Bog vam uzvratio!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.