Župne obavijesti za 6. vazmenu nedjelju (26. 5. 2019.)


1. Večeras (26.05.2019.) poslije svete mise u 19:30 sati Franjevački svjetovni red ima svoju redovnu mjesečnu skupštinu.

2. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima u 18:00 sati. Molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane.

3.Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

4. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga nam 11. utorka propovijeda don Ivan Blaževac, vojni kapelan kapelanije bl. Alojzija Stepinca u Karlovcu. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

5. U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinova. Svete mise su u 8 sati, te večernja sveta misa u 18:30 sati, nakon koje je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

6. U četvrtak u 20 sati će biti sveta ISPOVIJED  za ovogodišnje KRIZMANIKE, krizmane kumove i roditelje.

7. U subotu 01. lipnja 2019. je kod nas Sveta Potvrda u 10:30 sati. Djelitelj Krizme je mons. Juraj Jezerinac, biskup u miru. Svetu Krizmu će primiti 47 mladih. Pozivamo vas da tijekom ovoga tjedna na osobit način molite za naše krizmanike, da budu srca otvorena i spremni živjeti istinskim kršćanskim životom.

8. Povodom našega župnog proštenja PRESVETOGA TROJSTVA, u tijeku same priprave, u subotu 15. lipnja 2019. pod večernjom svetom misom, željeli bi obilježiti okrugle obljetnice bračnih drugova. Stoga molimo sve vas koji ove godine slavite jednu od okruglih obljetnica 5, 10, 15, 20 pa sve do 50, da nam se prijavite do 31. svibnja u sakristiju ili župnom uredu i ostavite kontakt broj telefona kako bi se s vama dogovorili oko slavlja.

9. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupili smo 3.000,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

10. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

11. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– MARKO GAŠPAROVIĆ iz Smičiklasove ulice 15 iz naše župe, uzima ANDREJU COLNAR iz Tina Ujevića 4 iz Novoga Centra. Vjenčanje je 01. lipnja 2019. u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu. Mladence preporučamo u vaše molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.