Župne obavijesti za 6. vazmenu nedjelju (6. 5. 2018.)

Župne obavijesti za 6. vazmenu nedjelju (6. 5. 2018.)
 1. Prva je nedjelja u mjesecu svibnju kada molimo i skrbimo za duhovna zvanja pa u vaše molitve i vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u košaricu pri izlazu iz crkve. Od srca vam zahvaljujemo!
 1. Svake prve nedjelje u mjesecu, pa tako i ove, na misi u 9 sati molimo za sve dobročinitelje crkve i samostana.
 1. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18 sati: molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane. U tom duhu, činit ćemo tako kroz cijeli mjesec svibanj.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. Za HODOČAŠĆE U PADOVU sv. Antunu Padovanskom u subotu 16. lipnja, otvorili smo prijave za DRUGI AUTOBUS, u kojemu je ostalo još svega 15-ak mjesta. Cijena puta je 230 kuna.
 1. U utorak, poslije večernje svete mise nastavljamo s BIBLIJSKIM SATOM.
 1. U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinova. Svete mise su po blagdanskom rasporedu u 8 i u 9 sati prije podne, te večernja misa u 18:30 sati. Istoga se dana spominjemo Gospe Trsatske, zaštitnice naše Hrvatske franjevačke provincije, pa vam u molitve preporučamo svu našu braću, kao i bl. Ivana Merza, čiji zagovor molimo za naše katoličke mladiće i djevojke, da poput njega istinski žive svoju vjeru.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Poslije klanjanja svoj molitveni susret imaju braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda.
 1. Uoči sljedeće nedjelje slavlja Prve svete Pričesti, u subotu, 12.05.2018. u 10:00 sati bit će ISPOVIJED za djecu prvopričesnike, njihove roditelje i bližu rodbinu te krsne kumove.
 1. Iduće će nedjelje 13.05.2018. na svetoj misi u 10:30 sati biti slavlje Prve svete Pričesti. Preporučamo vam da se tijekom ovoga tjedna u svojim osobnim molitvama i kod svetih misa sjetite naših 65 ovogodišnjih prvopričesnika.
 1. Od srca vam zahvaljujemo za vaš dar kojega smo u ovom tjednu od vas primili za obnovu krovišta franjevačkog samostana i naše crkve. Preporučamo se i nadalje u vašu dobrotu.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.