Župne obavijesti za 7. nedjelju kroz godinu (23. 2. 2020.)

  1. U srijedu je Pepelnica kojom započinjemo milosno vrijeme KORIZME. Za vrijeme svetih misa u 8, 9 te u 18:30 sati bit će obred pepeljenja kao znak početka našega obraćenja i pokore. Bez promjene SRCA nema niti obraćenja. Prilika je da u ovo korizmeno vrijeme obnovimo MOLITVU u svom životu, skrušeno se ispovjedimo, činimo tjelesna i duhovna djela milosrđa braći u potrebi.
  1. Toga je dana, kao i na veliki petak, zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je i u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje sve katolike od punoljetnosti pa sve do šezdesete godine života.
  1. Tijekom korizmenog vremena u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18:00 sati.
  1. Župni vjeronauk održava se prema redovitom rasporedu.
  1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  2. Od ovoga korizmenog petka započinjemo i sa našim KORIZMENIM DUHOVNIM PROGRAMOM kako bi se što bolje pripremili za Uskrs. Tema naše priprave bit će “7 glavnih grijeha”. Započinjemo u 18,00 sati sa pobožnošću Križnoga puta te nastavljamo sa svetom misom s prigodnom propovijedi u 18:30 sati. Svetu misu će pjesmom animirati slavljenički tim ESTERA iz naše župe. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

7 . U subotu nastavljamo sa susretima za djecu i mlade:

MINISTRANTI su iznimno ove subote u 8 sati, DJEČJI ZBOR u 11 sati, FRAMA u 19:30 sati.

  1. Molitvena inicijativa 40 dana za život poziva nas na svečano otvorenje korizmene kampanje 26. veljače 2020. u 09:00 sati pred bolnicom na Švarči. Ovogodišnja kampanja traje od 26. veljače do 05. travnja 2020. Moli se svaki dan od 09:00 do 17:00 sati. Pozivamo sve koji mogu i žele da se priključe inicijativi. Posebno pozivamo sve muškarce da se uključe u molitvu svake srijede „Straža sv. Josipa“ i tako budu potpora majkama i obiteljima u obrani nerođenih.
  1. Sljedeću subotu 29. veljače 2020. u OŠ Dubovac od 9-11 sati, a pod pokroviteljstvom povjerenstva za pastoral sportaša u Zagrebačkoj nadbiskupiji, održat će se Sportski susret u nogometu krizmanika našeg Karlovačkog dekanata. Dođimo i podržimo krizmanike naše župe.
  1. Za obnovu našega zvonika, iliti kako ga neki Karlovčani od milja zovu: “Karlovački maneken”, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 3.100,00 kn. Zahvaljujemo vam se i preporučamo nadalje vašoj dobroti.
  1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. Pretplatnici svoj primjerak mogu podići u sakristiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.