Župne obavijesti za 7. vazmenu nedjelju (13. 5. 2018.)

Župne obavijesti za 7. vazmenu nedjelju (13. 5. 2018.)
 1. Danas (nedjelja) pod župnom misom u 10:30 sati bit će (bilo je) Slavlje prve svete Pričesti65-ero mališana primit će (primilo je) po prvi puta Isusovo Tijelo. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi ustrajali biti vjerni Isusovi prijatelji. Svima koji su pripomogli u pripremi slavlja: materijalno i duhovno, iskreno zahvaljujemo.
 1. Prigodom današnjeg međunarodnog MAJČINOG DANA, svim majkama čestitamo njihov dan!
 1. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18:00 sati: molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane. U tom duhu, činiti ćemo tako kroz cijeli mjesec svibanj.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. Za HODOČAŠĆE U PADOVU sv. Antunu Padovanskom u subotu 16. lipnja, ostalo je još svega tri mjesta u DRUGOM AUTOBUSU. Cijena puta je 230 kuna.
 1. U utorak, poslije večernje svete mise nastavljamo s BIBLIJSKIM SATOM.
 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.

 

 1. U subotu, 19. svibnja, u Zagrebu će se održati treći nacionalni hod za život pod geslom: Za život, obitelj i Hrvatsku. Taj Hod, kao plod građanske inicijative nastoji promicati vrijednost otajstva ljudskog života, s posebnom osjetljivošću za začetu i još ne rođenu djecu, dajući podršku majkama i obiteljima u hrvatskome društvu. Okupljanje je na Trgu dr. Franje Tuđmana u 10 sati. Tko može neka im se pridruži!

 

 1. U subotu, 19. svibnja, prvopričesnici i njihovi roditelji hodočaste BDM u Mariju Bistricu. Polazak je u 8:00 sati u jutro sa staroga placa.

 

 1. Pozivamo vas na Humanitarni koncert “Udruge Jak kao Jakov” za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti pod nazivom “NJIMA NA DAR” u subotu 19. svibnja u DOMU HV Zrinski u 20:00 sati. Ulaznice možete nabaviti na naznačenim mjestima na plakatu. Učinite dobro djelo svojom nazočnošću.
 1. Približava nam se župno proštenje PRESVETOGA TROJSTVA, u nedjelju 27. svibnja. Stoga vam već sada stavljamo na srce našu župnu svečanu misu u 10:30 sati koju će predvoditi fra Ivan Nikolić, kapelan iz franjevačkog samostana u Jastrebarskom. Tom slavlju će prethoditi OBITELJSKO POSLIJEPODNE koje će se održati u subotu 26. svibnja 2018. u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana u 16:00 sati. Gosti predavači su i ovaj puta bračni par ZRINKA I ZLATKO GREGOV.

Kroz to vrijeme organizirali smo animatore koji će čuvati djecu kako bi se roditelji mogli u potpunosti posvetiti ovome programu. Za susret se valja prijaviti! Radujemo se vašem dolasku!

 1. Od srca vam zahvaljujemo za vaš dar kojega smo u ovom tjednu od vas primili za obnovu krovišta franjevačkog samostana i naše crkve. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.