Župne obavijesti za 7. vazmenu nedjelju (2. 6. 2019.)

 • Ove godine naš grad slavi 440 godina svoga postojanja. Uz mnoštvo manifestacija koja će se održavati tim povodom u našemu gradu, i mi franjevci kao i župa Presvetog Trojstva želimo doprinijeti ovoj velikoj obljetnici. Pošto je sv. Antun Padovanski zaštitnik karlovačke Zvijezde, a naša župa Presvetog Trojstva, prva i najstarija župa u tadašnjem gradu Karlovcu, majka svih crkava kako je od milja zovemo, ove godine se tako posložilo da su obje ove svetkovine blizu jedna drugoj, želimo u tom tjednu dati duhovnu notu.Jučer je 48 kandidata primilo snagu Duha Svetoga. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi bili odvažni Kristovi svjedoci vjere u ovome svijetu. Svima koji su pripomogli u pripremi slavlja, kako materijalno tako i duhovno, iskreno zahvaljujemo.
 • Danas je prva nedjelja u mjesecu lipnju – vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše odgojne franjevačke ustanove. Molimo za nova svećenička i redovnička zvanja!
 • Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu sve do blagdana sv. Antuna Padovanskog.
 • Od ovoga utorka (4. lipnja 2019.), u vrijeme rada župnog ureda započinjemo upise misnih nakana za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.
 • U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom”. Ovoga nam 12. utorka propovijeda pater Mario Škrtić, župnik župe BDM Žalosne sa Kamenskog. Svi imamo svoje potrebe: i stari i mladi, a sveti nas Antun rado zagovara kod Boga, dođimo i zajedno mu se u molitvi preporuči
 • U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 • Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, posvećeni Presvetom Srcu Isusovu i Srcu Marijinom. Prilika za svetu ispovijed za one koji obavljaju prve petke i prve subote.
 • U subotu (8. lipnja 2019.), prvopričesnici sa svojim roditeljima hodočaste Majci Božjoj u Mariju Bistricu. Polazak autobusa je u 8:00 sati ispred Franjevačkog samostana.
 • U subotu u 10:00 sati, u našoj će katedrali biti svećeničko ređenje kojemu će uz ostale kandidate iz Zagrebačke biskupije pristupiti i naša braća franjevci: fra Josip Ivkić iz Slavonskog Šamca te fra Andreo Matanović iz Zagreba. Od srca vam preporučamo u molitve ovu našu braću, kao i sve ostale ređenike.
 • Također u subotu Nacionalno svetište svetog Josipa nas poziva na proslavu svetkovine svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi dr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Hrvatskoj. O samom slavlju opširnije pročitajte sa plakata na Oglasnoj ploči.
 • Pozivamo vas na dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 29. lipnja 2019. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 80,- kn. Upisi su u sakristiji ili u uredovno vrijeme župnog ureda.
 • Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!

Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog pripremili smo vam trodnevnu duhovnu obnovu od ponedjeljka 10. lipnja pa do četvrtka 13. lipnja 2019., koju će voditi fra MATE BAŠIĆ, duhovni asistent iz Zagreba zajedno sa slavljeničkim timom Alana Hržice i grupe SRCA ISUSOVOG . Program duhovne obnove pogledajte na prigodnom plakatu na Oglasnoj ploči.

“ANTUNOVSKI BLAGOSLOV AUTOMOBILA” imati ćemo u UTORAK 11. lipnja 2019. poslije večernje svete mise. Za tu priliku pripremili smo vam prigodne samoljepljive blagoslovne sličice koje će te imati priliku nabaviti već od sljedeće nedjelje 09. lipnja 2019. poslije svetih misa.

Na sam dan sv. Antuna 13. lipnja 2019., u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Karlovca i ove godine smo zajedničkim snagama organizirali  “SAJAM SV. ANTUNA U KARLOVAČKOJ ZVIJEZDI” na kojem će te moći kupiti pregršt proizvoda naših lokalnih OPG-ova i time podržati njihov rad, kod licitara popiti gvirc, razgledati rukotvorine izlagača Učeničkih zadruga Karlovačke županije, djeca će moći sudjelovati u raznim radionicama organiziranih od Muzeja grada Karlovca, Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića, Knjiguljice, Društvo Naša Djeca. Poslije procesije uslijediti će program folklornog društva.

U atriju našega samostana otvaramo sezonu kušanja našega samostanskog Craft piva: Fr.Ka.  

U nedjelju, 16. lipnja 2019., poslije blagdana sv. Antuna na dan našega župnoga proštenja svetkovine PRESVETOG TROJSTVA poslije večernje svete mise, u Zorin Domu u 20 sati biti će prikazana glazbeno-scenska predstava “SVETAC SVEGA SVIJETA”, koja govori o životu i djelovanju sv. Antuna Padovanskog. Predstava u izvedbi ansambla Kolbe sa Svetoga Duha u Zagrebu, kako navode kritičari, ostavlja publiku bez daha. Upravo tu poslasticu kao šećer na kraju, dobrotom Gradskog kazališta Zorin Doma te nas franjevaca, vam besplatno poklanjamo. Ulaznice ćete moći podići na blagajni Zorin Doma od utorka 11. lipnja 2019.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.